herkesde bulunması gereken tek kelimeyle harika bir eklenti olmuş ALLAH razı olsun
@celilcan hocam
aslında önceden ulaşılan ve daha sonra ulaşılamayan linkler fazla olmaya başlayınca çok tehlikeli sonuclar dogura biliyor ve webmaster araçları uyarı: Increase in not found error olarak düşüyor bunu bizzat kendim yaşadım ve biraz forumda araştırma yaptım bu tarz sorun yasayan cok arkadaşımız,abimiz,kardeşimiz var bu konunun sabitlenmesi harika olmuş bu konuda büyük ustatlardan
@abirisebil hocamızın cok güzel bir mesajı var okumanızı tavsiye ederim.
ufak bir not: bazen googleden kaldırdıgınız urler kaldırılıyor sonra tekrar geri geliyor aynısını bende yaşadım sanırım bu sorun google bazen www ve www sız olmak üzere 2 sekilde indexliyor siteleri ondan kaynaklanıyor olabilir sorunu sitemi 2 sekilde dogrulayıp www ve www'sız sekilde kaldırma istegi yaptım sorun cözülmüş oldu bu şekilde + olarak 301 yaptıysanız 301'den önceki domaininizden kaldırıp sonra 301 lediginiz domaindende kaldırın
Mesajın bulundugu konu linki Soru : 404 ne zaman zarar vermez?
Cevap : Sitenizin dışından yani başka siteden, yanlışlıkla ulaşılamayan bir URL'ye bağlantı verildiğinde, sunucunuz otomatik 404 not found hatası üretir. Bu sıralamanıza zarar vermez.
Soru : 404 ne zaman zarar verir?
Cevap : Sitenizde site içi daha önceden /abc.html sayfasına link verdiniz. Daha sonra sayfanın adresinin değiştiğini (HTTP 301) ya da sayfanın yayından kaldırıldığını (HTTP 410) bildirimi yapmadınız. Bu sayfa Google URL listesinden kaldırılmaz. Her ne kadar sonuçlara yansıtılmasa da hep var olarak algılanır ve hep kırık link olarak muamele görür.
Sitenizde kırık link oluşumunun engellenmesi için ya Google Webmaster Araçlarından URL kaldır isteğinde bulunmanız, veya yeni bir URL'ye taşındıysa, taşınan sayfaya 301/302 HTTP kodu ile yönlendirmeniz ya da sadece Google için değil, tüm arama motorlarını bilgilendirmek için HTTP 410 (Gitti, yayından kaldırıldı) kodu üretmeniz gerekir.
AKsi takdirde sitenizin sıralamadaki yerine olumsuz katkı sağlamaya devam edecektir.
Tavsiye : Yönlendirme mümkün değilse, arama motoru belleğine alınmış eski sayfalarınız için 404 kodu üretmeyin. Ufak bir eklenti ile bu sayafalar için HTTP 410 kodu üretin. Bu şekilde arama sonuçlarında çok fazla zarar görmezsiniz.
Lütfen yazdıklarımı dikkatlice okuyun. Özellikle forumda bunu konu hakkında çok fazla bilinçli insan bulunmuyor. Bu tür hatalar diğer çalışmalarınızdan gelecek olumlu tepkileri, minimize eder.