Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

- 50 kuruş TBM belirlenen reklam için 11 kuruş/tık oranına nasıl ulaştınız?

- Yüksek TBM veren reklamvereni yakalamayı tavsiye ettiğimi söylemişsiniz ancak ben yüksek TBM veren sektörleri tavsiye ediyorum, sizin de söylediğiniz gibi.

- Reklamlara tıklayarak siteye gelen ziyaretçilerden çok para kazanacak olsa bile reklamverenler 30 kuruştan fazla TBM vermez demişsiniz ancak yanıldığınızı düşünüyorum. Neden derseniz; benim mesleğim harita mühendisliği. Dolayısı ile bir harita firmasının 1 müşteriden ortalama ne kadar kazanacağını biliyorum, 1500 ile 2000 civarı. Kendi sitemde çıkan harita bürosu reklamının TBM oranı ise 35 kuruş. Sizce de bir ziyaretçiden kazanacağı 2000 TL için 35 kuruş veren reklamveren 150 - 200 bin TL kazandırma ihtimali olan bir ziyaretçi için 50 kuruş TBM vermez mi? (İnşaat sektörü için) Ya da aynı şekilde gelinlik veya abiye satan özel bir işletme düşünün. 3 - 4 bin TL kazandırma ihtimali olan bir ziyaretçi için 35 kuruş TBM vermez mi?

MimariuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Söyledikleriniz, genel geçerliliği doğru ama özünde yanlış bilgiler. Nedenine gelince ;
Sizin verdiğiniz abiye modelleri ve hosting üzerinden devam edelim.
1. En iyi reklam Abiye Modelleri : Belirlenen TBM :0,50
2. En iyi reklam Hosting : Belirlenen TBM :0,10

bu iki reklamın döndüğü sitede Abiye Modelleri reklamına tıklandıgında 0.50 krş TBM vermez. 0.11 krş TBM verir.

Bu rekabeti reklam veren değil, googlenin bizzat kendisi sağlıyor. Netice itibariyle Önemli olan en yüksek TBM veren Reklam vereni değil, Yüksek TBM veren reklam gruplarını yakalamaktır. Bu durumda da ülkemizde ki rekabeti Adwords yayıncıları bildiği için kimse TBM'yi kolay kolay 0.50 yapmaz.

Adwords reklam vereni , Reklam tıklamalardan gelecek olan ziyaretçiler üzerinden çok kar yapacağını düşünürsek dahi vereceği TBM .30'u geçmez. (Niche Alanlar Hariç)

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:44:49 -->-> Daha önceki mesaj 22:41:11 --

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Tıklanılan reklamın niteliğini öğrenebilir miyim? Yani reklama tıklayan kullanıcı nasıl bir siteye gidiyor? Bir işletme sitesi mi yoksa reklam yapan bir başka site mi? Çünkü belirttiğiniz oranlar bu sektör için çok düşük. Abiye modelleri için benim denemelerim 25 kuruş ile 34 kuruş arasında değişiyordu. Ancak tıklanılan reklamlar mutlaka abiye veya gelinlik satışı ve özel dikim yapan firmaların web sitelerine aitti.

WebSitesiAdresi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
abiye modelleri sitem çoğu keywordde ilk sayfada olduğunda en iyi verdiği rakam 0,12 tl idi. Normalde verdiği ise 0,06-,0,08 tl.