Hocam örnek verdiğiniz sistemlerin arkasında o frameworklerden daha fazla insan çalışıyor. Bugün wordpress joomla gibi sistemleri geliştiren ekiplerde top level kaç developer çalışıyor. Siz kendi bireysel sisteminizi bu sistemlerle kıyaslamıyorsunuz herhalde. Framework zaman ve para kazandırır. Sizin harcayacak zamanınız ve paranız çoksa kendi frameworkünüzü geliştirmek için harcayabilirsiniz. Ama milyon dolarlık cirolara erişemediğiniz sürece o frameworkleri geliştiren ekip gibi bir ekip kuramazsınız. Frameworklerin ve opensource CMS sistemlerin arkasında dünyanın değişik yerlerinden yüzlerce top level developer var. Bu adamlar senden benden daha yakından takip ediyorlar teknolojiyi. Dünyanın değişik yerlerinde etkinlikler düzenliyorlar başka etkinlikleri seminerleri takip edip sektörün geleceğini herkesten önce görüp kodlarını bu yönde yazıyorlar.
Buradaki mantık para zaman performansı.
Türkiye tekonoji transferi ile silah endüstrisi kurmaya çalışıyor.
Helikopter geliştirmek için gidip alman italyan helikopterinin lisansını alıyor.
Tank geliştirmek için Kore tankının lisansını alıyor.
Neden?
Çünkü Amerika'yı yeniden keşfetmenin alemi yok.
Adamlar bir helikopter yapmış bunun hazır halini alıp ilerletmek, her parçasını sıfırdan geliştirmekten çok daha ucuz ve hızlı.
Şimdi adamlar frameworkü yazmış, laravel memcache, elequent orm, pdo, blade template sistemi kullanarak standart düzeyde bir alt yapı oluşturmuş.
Şimdi yüzlerce üst düzey kod yazan adamın ortak beyin ürünü bu sistemi almayıp, ben daha iyisini yaparım diye sıfırdan geliştirmeye kalkarsanız daha fazla zaman ve para harcarsınız. Ortaya çıkacak ürünün kalitesi ve standardının da yüzlerce insan tarafından geliştirilip test edilen bir framework ile yarışmasını beklemek biraz ukalalık olur.
Merhaba Arkadaşlar,
Neyse Sizin anlama kapasiteniz düşündüğümden daha da düşükmüş o yüzden sizin yazdıklarınıza daha fazla cevap vermeyeceğim.
ayrıca hazırını almak daha ucuza geliyor diye cumhuriyetin ilk yıllarında bin bir zahmetle açılan uçak fabrikalarını kapatan bir neslin yetiştirdiği ve bir şeyler geliştirmek yerine nasılsa hazırı var kullan kafa yapısında olanlar için artık sözüm yok. siz bildiğiniz gibi yapın.
Ayrıca benim sistemimle bahsettiğimiz sistemleri kıyaslamadım ama sizin kapasiteniz kıyasladığımı sanacak kadar düşükmüş
Kaldı ki daha iyi olduğunu idda etsem ne olacak bunun aksini kim ispatlayacak?