Bakın yazımı dikkatli okursanız "işler her zaman kanunda olduğu gibi yürümüyor" Ne kadar şahit ve evrak gösterseniz gösterin olumlu sonuç almanız çok zor. Tabi bunun yanında maddi manevi tazminat nafaka gibi değil. Tazminata mahkeme hükmetti diyelim, siz de icra davasını hemen açtınız, icra mahkemesi kişinin gelirine bakar sonra hapis kararı çıkartır, kişiye tebliğ edilir kişi sonrasında mal varlığı bildirimi yaparsa ve geliri olmadığını ispatlarsa hapis cezası düşer ve geliri ve mal varlığı olmadığından hiçbirşey elde edilemez. Ama nafakda da 3 ay ödemezsen hoop hapse.
Bakın hiçbir avukat davayı kaybedebiliriz demez, çünkü o parasını kaybetmez her türlü ya senden ya karşı taraftan parasını alacak, ha kazanırsa daha çok alacak.
siz manevi bir çöküntü yaşamışsınız. öncelikle amacınızı ve hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. "Gitti Allah'a bin şükür" demek başka "Şuna iyi bir ceza verdireyim de aklı başına gelsin" demek başka. Bu ikinci seçeneği eski eşim birinci seçeneği de ben düşünüyordum.
Birinci seçenek hep kazanıyor inan bana. Boşver deyip geçmek gerek. Allah sana daha hayırlı bir eş nasip edecektir. Bana nasip ettiği gibi