delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emsal bir karar yok bu konuda. Ayrıca bende uzun bir boşanma davası süreci yaşadım ve birçok aile mahkemesi ve bunlarla ilgili birçok alacak mahkemesi izledim, sizin kadar bilgili değilimdir fakat herşey kanuna göre işlenmiyor ne yazık ki. Mahkemeye tam 4 şahit çıkarttığım halde eşit kusurlu olduğum halde tazminat ve nafaka ödeme için karar çıktı.

Şimdi bu arkadaş mahkeme açsın her türlü kadını haklı bulacak mahkeme. Doğal olarak da mahkeme masrafları arkadaşın üzerine kalacak.

altta alıntı yaptığım dava eşyaların istemiyle alakalı bir durum. Örneğin yüzük verdiniz bunu istiyorsunuz ve bunun istemi hakkında büyük ihtimalle evraklı birşey isteyecektir mahkeme. Diğer durumlarda da ya şahit yada evrak isteyecek. Sonuc: bana kalırsa koca bir bardak soğuk su.

Zararın neresinden dönülürse kârdır. O yüzden arkadaş kurtulmuş iyi dileklerimi iletiyorum kendisine. Benim gibi ilk evliliğini kötü yapmaktan kurtulmuş en azından.

estrfl hocam. Üzüldüm sizin durumunuzada. Allah sizinde gönlünüze göre versin ama şartlar kanunda çok açık. İspat olarak banka dekontları bile yeterli olur ayrıca kanunun şöyle;

http://www.ilkayuyarkaba.av.tr/sayfa...in-iade-davasi bunu bulabildim şimdilik