Radyo sinema Tv bölümü için konuşayım kardeşim,
O istediğin bölümün 4. sınıfındayım.
GELME.

1. Sınıfta yönetmenlik istersin,
2. Sınıfta Kurgu-Montaj vazgeçilmezindir
3. Sınıfta Senaryo yazmak hayatın anlamı gibi gelir.
4. Sınıf mı ?
Teğmen maaşları, polislik, liselerde öğretmen, akademisyen nasıl olunur gibi araştırmalar yaparsın sürekli..

Sonuç ?
Mezun olursun boş boş dolaşırsın hayatın üniversitedeki gibi olmadığını özel sektörün özellikle sinema sektörünün ne kadar berbat bir şey olduğunu öğrenirsin.
Bunu sana stajda zaten öğretirler.

Sana tavsiye, eğer bu bölüme geleceksen bgildiğin programlar üzerine Cinema 4d öğren. 4 Yıl çok boş vaktin olacak.
Sağlam bir masaüstü topla, iyi kötü bir laptopun olsun.
Fotoğraf makinesi istediklerinde canon 1100d al yanına 2 lens işini görür.

Arkadaşların 7d falan hava atarken sen git 1400 liraya ekran kartı al ( dün yaptım bunu makinemi satıp aldım içim yanıyor )

Sonuç mu ?
Çok boş beleş gösteriş sevdalısı entel takılan cahil sürüsü ile beraber okuyacaksın.
Sanat filmi denen sadece yarışma kazanmak için çekilmiş normal izleyiciye bir gram zevk vermeyen filmler izletecekler. Her şeyden önemlisi o bölümde bazen cahilliğinle gurur duyacaksın

Ayrıca, arkadaşın dediği gibi Animasyon bölümüne bir bak derim. Türkiye'de dakikası 2500 lira civarı. Özel sektör evet ama sektörde yetenekli eleman az.

O kadar konuştun sen ne yapacan ? Dersen, 4 sınıf dedik standart olarak teğmen maaşlarını kontrol ediyorum