ne kadar zor değil mi hocam
koca istanbulda bile php bilen birini bulamamak
projeler genelde böyle heba oluyor yanlış zaman yanlış insan gibi yada doğru zaman yanlış insan gibi
hayırlı aramalar diyelim
Aslında o kadar da zor değil.
Bizim insanımız
hazırı sevdiği için, yazılımcılara afedersiniz köpek muamelesi yaptığı için.
Ben para veriyorum o benim çalışanım mantığıyla.
Onun derdi olamaz;
yakını vefaat edemez;
elektriği kesilemez;
ilişkisinde sorun yaşayamaz ;
işi istediği gibi ilerlemezse tutmazsa taşı yazılımcıya atar / beceremedi;
telefonu 7/24 açık olacak

1 gün ulaşamasın gelir buraya doIandırıcı ilan eder. R10 ile çoğu zaman tehdit seni forumda ifşa ederim
Freelance iş yapıyor, elektrik, su veya kira mı ödüyor
ucuz çalışmalı düşüncesi. Ofis ortamındaki adamın ne farkı var. Oda emek, buda emek; oda iş, buda iş.
Toplu satışları baz alarak özel sistemlere fiyat beklediği için. (Şunu düşünmez işveren bir yazılımı yazılımcı 100 kişiye 100 liradan satarak 10 000 lira kazanç elde eder; onun gözündeyse bu sistemin bedeli 100 liradır). Aşırı yüksek fiyat verdiğim için azarlandığımı çok defa hatırlıyorum. Aynısı envatoda xx dolar.

Madem orada xx dolar, buyur oradan al beni ne diye meşgul ediyorsun; haksız mıyım?
Plansız programsız iş yaptırdıkları için (işin ortasında, a şu geldi aklıma şunuda ekleyelim. Masrafını iş sonu hesaplarız. İş teslimi gelir, unutulmuş gibi yapılır.)
Baskı! (Demo ne zaman hazır olur, Gününde yetişmezse 5 kuruş ödemem

, İstediğim gibi olmazsa ödeme yapmam

, Ne aşamadayız? , İş ne durumda. Burası şöyle olacak değil mi

)
Clone script şu sistemin aynısını ne kadara yaparsın? Benim işim onu incelemek değil. İncelesemde gözümden illaki birşeyler kaçacak. Yazılımda her detay maliyettir. Liste yapıp verseler sıkıntı olmayacak.
Backend developer a gelen tasarımsız işler Sıkça karşılaştıklarım: şunu çal türkçeleştir kullan gitsin, basit iş ne gerek var tasarıma. TF'den şunu alsam sisteme uyarlayabilirmisin.
Benden çok para kazanıyorsun
Akşama kadar oturuyorsun. Parmak uçlarımız klavyeye basmaktan bazen hissetmeyiz. Günlerce uykusuz çalışırız. Gözlerimiz tükenene kadar çalışırız. Bel, k..., ayak uyuşması, sürekli bilgisayarda oturmaktan alınan kilolar (kahve etc). Boyun bölgesinde oluşan ağrılar.
Kafa yormak kısmını hiç açmıyorum. Çünkü bizim toplumumuzda beyin bedava 
danışmanlık hizmetini bedavaya getirmek için konuşuyormuş gibi yapan müşteriler tanıyorum. Yurt dışında bu işler böyle ilerlemiyor. Benim işim fikir vermek değil; senin fikrini hayata geçirmek

Fikir verecek olsam ben yaparım.
Bunlar sadece bir kısmıdır. Buraya yazılımcıların çektiği sorunları yazmaya kalksam saatler sürer.
Yazılımcılarda sütten çıkmış ak kaşık değil. Yakın zamanda bir yakınım vefaat etti. Artık yalan olarak ağıza ciklet olduğu için görüştüğüm bir çok insan bu konuya normal birşeymiş gibi dalga geçercesine yaklaştı. Bir işimde 2 ameliyat geçirdim. Utanmasa doktor raporlarını tara at diyecekti çalıştığım arkadaş.
Kabaca yazılımcıların yaşadığı sorunları dillendirmeye çalıştım. Devrik cümlelerden dolayı özür diliyorum. Umarım istemeden bu tarz hatalara düşen arkadaşlarımız varsa birazda olsa yardımcı olur bu yazım.