MasterUnion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizce yazan arkadaşa katılıyorum sonuna kadar. İngilizce'niz olduğunda dünya önünüze seriliyor zaten bilgi olarak. Ben şuan %100 ingilizce bir üniversitede okuyorum ve sınıfa göre de İngilizcem oldukça iyi. Yani şu kadar söyleyim İngilizce seçmeli derslerinden birisinde hikaye yazmamız gerekiyordu, yanılmıyorsam 4 sayfa kadar birşeydi. Bir akşamda oturup yazdım. Yani şuan bu mesajı nasıl yazıyorsam o hızda yazdım onu da Çok efsane heyecanlı bir hikaye olmadı ama dersi BB ile geçmiştim
Şuanda mesela Harvard'ın online derslerini açıp dinlediğimde herşeyi anlıyorum. Acayip keyif verici birşey bu. Ama yine de aksanım ve İngilizce cümle kurarken anadili gibi konuşanlar kadar iyi kuramadığım için üzülüyorum. Zamanla düzelmesini umuyorum.

Yani övmek için değil örnek vermek için kendimden bahsettim, zaten sınıfımda benden çok çok daha iyi bilenler de var. Ama dediğim gibi internet gibi bir bilgi denizinden tam anlamıyla faydalanabilmek için İngilizce şart. İngilizce'yi öğren, sonra uzmanlaşmak istediğin alana karar ver derim ben şahsen.

Ekleme: Bir de şu tarz insanlara çok özenmişimdir hep. Havaalanından dönerken otobüste turistin birisi birşey sordu. Bir tane adam buyrun yardımcı olayım felan dedi İngilizce, adamın sorusunu güzelce yanıtladı, ama adamın aksanı müthişti. Ben belki yabancı kökenli Türkiye'de yaşayan birisi felandır dedim. Sonra yanındaki bayanla bildiğimiz Türkçeyle konuşmaya devam edince "vay beee" diyebildim içimden.
Siz nerede öğrendiniz İngilizceyi?