Merhaba değerli seo uzmanları ve arkadaşlar.
Şimdi benim size bir sorum var, bir çok okudugum bloga ve foruma göre artık pagerank kalktı deniliyor. Fakat pagerank önemi hala eskisi gibi var mı? Önemi derken şundan bahsediyorum.
Şimdi benim bir tane genel sitem var bu siteyi desteklemek için paravan bloglar kurmayı düşünüyorum. Bunun için expireddomains sitesinden pagerank değeri yüksek anlamsız domain mi kovaliyim yoksa normal kendim alan adı alim onla mı siteyi destekleyim? hangisi daha mantıklı ve google gözünde değerlidir.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:35:08 -->-> Daha önceki mesaj 02:00:17 --
arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu ya
Merhaba, Google pagerank'ı hiç bir zaman bitireceğini düşünmüyorum ki bir örnek ile bunu ispatlayalım. Doğal olmayan bağlantı cezaları veriliyor bunun dayanağı olarak ise Pagerank sahtekarlığını önlemek olduğu öne sürülüyor ve bu bağlantıların altında Ücretli bağlantı algısı yatıyor buda nofollow etiketi kullanılmadığı durumlarda gerçekleşiyor.
Yani güncellemelerde bile pagerank'a göre hareket eden bir Google varken pagerank'ın güncellenme zamanı ve aralığının pagerank'ın bitmesine etken olmadığını düşünüyorum ve bütün istatistiklerde bunu gösteriyor bunu googlede açık belirtiyor. Bu yüzden pagerank asla bitmez.
Haricinde pagerank değerli sitelerden link çalışması yapıldığında pagerank değeri olmayan ve düşük olan sitelere göre daha iyi performans sağladığıda ortadadır. Atıp tutmakla olacak iş değil kaynaklar herşeyi bize gösteriyor zaten.