Açıkcası ben google'ın böyle bir şeyi yaparsa kendi kendini bitirmis olacagını düsünüyorum insanlar film izleme ve indirme aramalarını google böyle bir uygulama yaptığı taktirde yandex- bing ve benzeri diğer arama motorları ile arar ve aradığını bulur yanlıs mı düsünüyorum bilmiyorum ancak Yandex'in işine gelir google eğer böyle bir uygulama yaparsa.
Film izleme ve indirme olayı google ile bitecek birşey değil..eskiden var olan yöntemler hala geçerli..insanlar şu an online seyretmeye alışkın ancak bu olay markalaşmaya giderse google silse bile insanlar domainleri aklında tutarak girmeye başlar..bu tür şeyler google bitirmez..google bu tür şeylerden para kazanmıyor..yani bir film seyretme sitesinde google reklamı düşünsenize..anında mahkemeler açılır..ve bizdeki gibide olmaz..milyonlar kaybeder...biz hep olayı sadece bir iki sektör için düşünüyoruz..
Google asıl parayı her zaman sektörel kazanır..mesela doktordur,emlakdır,finans dır..bu tür şeylerden kazanır..tutup bilmemne izlede siteleri gitse ne olur ne olmaz..ben google ilk betasını bile kullandım..o zamandan bu zamana kendilerinden asla taviz vermediler..elbette açıklardan yararlanmak isteyen çok..bu gerçek..
Google 1 gün içinde milyon siteyi deindex yaptı..bilmiyorum biliyormusunuz..benim o gün 90 küsür sitem gitti..google s.lak değil..para kazanmadığı bir yeri beslemek zorunda değil..bunun yerine filmi tanıtan bir imdb ye gönderir reklamı oynatır o onun için daha avantajlıdır..
pandanın orjinal adı farmer algoritmasıdır..içerik tarlası..otomatik içeriklerden sonra ortaya çıktı..ordan burdan içerik toplayarak millet deli para kazandı..film yada birşeyleri indirme sektörleri yani illegal sektörlerde içerik tarlasıdır..birbirinin kopya binlerce onbinlerce site..botlarla içerikleri kopyalayan siteler..bu bir hizmet tabi yeri gelir bende girer seyrederim..karşı değilim..ancak google para kazanmıyor aksine dava açılıyor bu konuda...
yeni firefox çıkacak yakında ve bunda google aramayı defaultdan çıkartacak ve arama mekanizmasını yahoo yapacak..bir rus firefox için yandex yapacak..sebebini bilmiyorum tabi..bu tür şeyler etkiler tabi..