muhammed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Batı da latince, grekçe öğretirler biz onların eğitim sistemlerine hayranlıkla bakarız. Bizde Osmanlıca öğretmek isterler gelen tepkilere bak. Kabullenin arkadaşım doğuluyuz biz. Konuştuğunuz kelimelerin yarısından fazlası Arapça ve Farsça. Bana göre bırakın eski yazı ve dili Arapça ile Farsçayı zorun diller haline getirmeliler lisede. Eski yazı ve dil matematik kadar fizik kadar öneml. Eleştirilerinizi mantık çerçevisinde yapın. Bir partiye karşısınız diye yaptığı her iş mutlak yanlış olmak zorunda değil.

hocam Allah aşkına partiyle ne alakası var neden geriyorsunuz ortamı. Ben üniversitede sosyal hizmet bölümü okuyorum ve bölümle o kadar alakasız ki bu osmanlı türkçesi, neden öğretmeye çalıştıklarını bilmiyorum. Anlatan hoca anlatamıyor ben kendim açtım öğrendim sırf sınavı geçebilmek için. Cidden çok gereksiz ve anlamsız. Üniversitede bile saçma olan bu dersi lise müfredatına koymak akıl işi değil. Diğer dünya ülkeleri ile iletişimde gerekli olmasa ingilizce öğretilmesi bile saçma. Ama mecburiyet var ingiliz diline. Bilim dersleri eklensin, yaratıcı düşünme, öğrenciyi geliştirme dersleri eklensin. Arapçaya zemin hazırlamak için osmanlı türkçesi eklenmesin ama.