Bence kitaptan önce bir youtube video seti bitirilmeli. Ben java için önce youtube seti bitirdim, sonrasında kitaba baktığımda hangi konunun ne işe yaradığını anlamaya başladım şahsen. Yoksa içindekiler kısmına bakınca bile insan neyin ne olduğunu bilmiyor. Mesela collections framework diyor, sen nerede kullanılacağını bilmiyorsun. Kısaca özetle ne iş yaptığını bilmiyorsun onun. Ama video setinde sana herşeyi kısaca özetliyor. Sen çalışacağın konunun ne amaçla oluşturulduğunu felan anlıyorsun böyle yapınca.

Şuanda da Android bakmaya çabalıyorum, çok zor geçecek sınavlar var önümde o yüzden fazla bakamıyorum. Android için de Amerika'daki üniversite videolarına, YouTube videolarına bakıyorum, developer.android.com öneriliyor en çok ama oraya daha giremedim, orada herşey var desek yalan olmaz zaten.

Adamlar Amerika'da Game Development, Mobile Development dersleri felan görüyor, özenmemek elde değil. Bizim üni'de sadece C ve C++ gösteriliyor. (tamam temel için yeterli ona lafım yok da, en azından mobil programlama dersleri konulmalıydı)