Arkadaşlar konuyu belki biraz erken açtım ama anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.
Şuan test ettiğim bir cache sistemi var. sitem %100 cpu kullanımından dolayı hosting tarafından kapatılmıştı.
Bir cache sistemi buldum ve uyguladım. Hakikaten gözle görülür cpu azalması yaşadım.
Fakat şuan test aşamasındayım. Testi tamamladıktan sonra daha detaylı bilgi vereceğim.
Not: CPU Değeri %0 ile %14 arasında gidip gelmektedir. Genellikle %0 değeri görünmektedir. Cache silindiği ilk anda cpu anlık yükselse de çok kısa sürede hemen geri düşmekte. Sitenizi güncellediğinizde cache silmeniz gerekiyor.
Test sonuçlandığında size bu konuda daha detaylı bilgi vereceğim.
Cache sistemi ücretli bir sistem olup, domaine lisanslanmaktadır.
Mobil site ve üyelik gerektiren sistemler çalışmamaktadır. Yani kısaca sistemi tam dondurmaktadır.
Sitenizde başka bir adla herhangi bir cache sisteminin kurulu olmaması, varsa o cache sisteminin tamamen iptal edilmesi gerekiyor
Cache sistemini aldığım yerin verdiği bilgi: Cache sisteminin ancak biz bir işe yaramadığını gördüğümüzde iade sağlanmaktadır ki böyle bir durum henüz yaşanmamıştır, sistemin sorunsuz şekilde çalıştığından eminiz, daha performanslı bir cache sağlayan herhangi bir sistem olması olası değildir. Bu sistem ile m ysql sorguları sıfıra iner, minimum php kodu çalışır. Ancak üyelik vb.. olan sitelerde de önbellekel yapacağından düzgün çalışmaz, mobil tema vb.. ile kullanılamaz.
bir de cpu değerine ait ekran görüntüsü atalım:
ilk sıradaki değer sıfır olup, cpu değeridir.