Türkiye'de diğer ülkeler gibi güllük gülistanlık bir ülke olsa bu yasa bir nebze hoş karşılanabilir. Ancak parayı verenin keyfini sürdüğü, vermeyenin de ölme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir durumda, alınan bu kararın adaletinden söz edilebilir mi ?
Eğer bir karar alınacaksa bu geneli yani tüm vatandaşları kapsamalı. Sadece maddi durumu iyi olanları değil.
Haklı olarak itiraz edenler var.
Üniversiteyi bitirdim, kendime bir düzen kurdum, işim var gücüm var, evliyim çocuklarım var bu yüzden askere gidemem gibisinden itirazda bulunanları da gayet iyi anlıyorum. Haklılar da. Ancak sırf maddi durumu yetersiz olduğu için seninle aynı durumda olan insanlar paşa paşa yapıyorken, senin parayı bastırıp askerlikten kaytarman ne kadar normal karşılanabilir.
Yıllarca profesiyonel ordu kurmaktan bahsettiler. O zaman bu zorunlu askerlik olayını hepten kaldırıp, harb okullarının ve askeri personellerin yetiştirildiği okulların sayısını arttırılarak, asker ihtiyacını bu şekilde karşılansın. Böylece karar sadece parası olanları değil, herkesi kapsamış ve sevindirmiş olur.