Günümüzde yazı içerisinden çıkan anchor text linklerinin bile farklılığı, belirli bir oranda olması, (örnek farklılıklar; partial, secondary, brand name, naked link) seo sıralamalarında etkili iken, no follow do follow oranı bile etkili olmaktadır. Ha bu %60 a 40 olmaz 50 ye 50 oranında olur. Orası sizin bilecğeiniz iş.
Bir furya oluşturma niyetinde değilim. Bugüne kadar araştırmalarım, online marketing konusunda içerik hazırlayarak üst sıralarda olan yabancı arkadaşlarım ile yaptığım online görüşmelerde bu konuda hem fikiriz. (Matthew Woodward, Brian Dean vs.)
Benim kastım şu. İçerik hazırlarsan Google seni doğal içerik hazırlamanı ister. Link konusunda da bu böyledir. Belirli bir oranda link çıkışı ister (makale kelime sayısına bağlı). ve backlink sayının da belirli bir oranda olmasını ister.
Ahrefs te analiz yaparken boşuna nofollow dofollow sayısını ölçmek için o ölçeği koymamışlardır.
Pek çok şey söyleyebilirim ama tabi ufak tefek tabuların yıkılması lazım. Herşeyin başı DOĞALLIK. Linklerde bile
Ha bu %60 a 40 olmaz 50 ye 50 oranında olur. Orası sizin bilecğeiniz iş.
işte benden bundan bahsediyorum. %60-%40 koymak yerine genel olarak belirtinde insanlar yanlış anlamasın.
backlink sayısının belirli bir oranda olması konusuda görecelidir. hürriyet gazetesine ne diyelim, artık link vermesin kimse size backlink sayınız google'ın backlinklerini geçiyor, yoksa google sizi filtreye mi sokar diyelim?
ne kadar güzel söylediniz "DOĞALLIK", işte işin özü bu. İnsanlar benim siteme istedikleri kadar link verebilirler, doğal olduktan sonra yemişim dofollow nofollow oranını.