Tebrikler fiyatlar çok güzel CDN ve Proxy projelerimiz için sunucu göndermek isterim ama maliyet hesabınızı gerçekten merak ettim ve bir takım sorularım olacak
1. Fatura kesiyor musunuz ?
2. Önümüzdeki ay %9 luk bir elektrik zammı bekleniyor yıllık sözleşme yapılabilir mi ? Çünkü 1 U R620 bir sunucu 1.3 A kadar elektrik çekiyor ve şu anki bizim ölçümlediğimiz enerji gideri klima masrafları dahil 120 TL civarında. (Yaklaşık 350W-400W/saat)
3. Alt yapınızda kullandığınız switchler nedir , malum 400 Mbit hat garantisi varsa ortada iyi ihtimalle 24 port Ex3200 ve üzerine 10G linkler ile backbone'a bağlanmanız gerekir diğer türlü sature olması kaçınılmaz .
4. Firmanızda destek personeli adeti nedir ? 24 saat destek varmı ?
5. Bu doğrultuda göndereceğimiz makinelerin her birinin 20-30 bin TL olacağını düşünerek riske girmemek adına bunları soruyorum yukarıdaki koşullarda cihaz ömürleri ve personel maliyetlerini nereden karşılarsınız, ya da bu networku kaldıracak alt yapıya yaptığınız yatırımı nasıl cıkartırsınız bilemem o sizin bileceğiniz bir konu ancak bir kabin R620 hemen gönderebilirim, ama karşılığında olası bir kesinti veya veri merkezi ile yaşıyacağınız anlaşmazlığa karşın , ayrıca hizmet koşulları adına ıslak imzalı cezai bedellere sahip sözleşme yapmamız gerekir
1. Evet fatura kesiyoruz, fiyat 75 TL + KDV
2. Aynı fiyat üzerinden 1 yıllık sözleşme yapabiliriz, bizim açımızdan problem yok.
3. Altyapıda kullanılan switch Brocade 48 port gbit switch model olarak Brocade ICX6450
4. Destek için özellikle dedicated ve colocation müşterilerine çağrı merkezi dışında ileteceğimiz numara üzerinden 7/24 destek veriyoruz, 2 dönüşümlü arkadaşımızla.
5. Büyük ölçekli barıdırma işlemlerinde hem sizin hemde bizim için sözleşme yapmamız gerekmekte zaten, ancak bunları bir araya gelip detaylı olarak konuşmamız gerekmekte ki sözleşme öncesi istediklerinizi ve verebileceklerimizi tahhahüt edip kağıda dökebilelim. Bunun haricinde tüm işlemler öncesi Radore Datacenter'da görüşüp size doğrudan ortamı gösterebiliriz.
Ayırca size özel mesajda doğrudan irtibat kuracağınız bilgilerin gönderimide yaptık.
Alakanız için teşekkür ederiz.