Şimdi bir fotoğrafa denk geldim, pek yakından tanımadığım bir arkadaşım seminerdeyken selfie çekmiş. Arkadaşım değil arkasında oturan teyzeler dikkatimi çekti. Bir ayağı çukurda dedikleri türden.

Saadet zincirleri ilk çıktığında işyerimin altında vardı bunlardan bir tane. 1 yıl kaldılar ve ne sattıklarını çözemedim. Orayada gelenlerin çoğu orta yaşın üzerinde ve emekli kesimiydi.

Sadete gelirsek adamların yöntemini kullanmak gerekiyor. İyi anlamda sosyal mühendislik yapmak gerekli. Genel olarak beyin yıkıyorlar çünkü. Seminerler, ufak toplantıar, eğitimler. Hepsi beyin yıkama seansı bunların. Seminerlere çıkanları yalan makinasına bağla makina aşırı yükten yanar. O derece yoğun bir psikolojik baskı ama giden insanların çoğu farkında değil. Oraya görmek için değil kandırılmak için gidiyorlar. Bunu biliyorlar ama farkedemiyorlar. Aynı ilüzyon gösterisi gibi. Sahte olduğunu bilirsin ama genede etkilenirsin. Çünkü göremediğin şeye inanırsın, beynin ilgili mekanizmaları böyle çalışır ve dolandırıcılar bunu çok iyi kullanır, aynı zamanda sosyal mühendislerde.

Neyse, insanların emekli maaşlarına göz dikip onlara umut satanlara gerçekten sinirlendiğim için yazıyım dedim. Hala bekliyorum bunlardan biriyle tanışacağım günü ama gelmiyorlar