Marka başvuru iadesi yoktur arkadaşlar

Markaya başvuru yaparsınız her sınıfı için 160 tl dir. Size tavsiyem eğer gerçekten marka haline getirecekseniz 35. maddeyi de tescil ettirmenizdir.

Başvuru yapınca hemen söyleyin zaten işaretleme yapıyor ve para yatırıyoruz ön başvuru yazısı istiyorum diye. Bu yıl ön yazı başvuru ücreti 30 tl dir.

Sonra bu belge ile nic.tr de domaine başvuru yapın. Belgeyi ve kimlik fotokopisini nic.tr gönderin 25 tl ye domaininizi alın. Aldığınız andan itibaren domain kullanabilirsiniz.

Ben Ankara da olduğumdan direkt kendim başvuru yaptım.

Markanız 1 yıla yakın süre zarfında (bu süre uzayabilir de) tescil edilirse toplamda her yıl değişen fiyatla beraber olmak üzere mesela bu yıl 700 tl ye yakın br ücret var. Bunu yatırıyorsunuz. Sonra marka size ait oluyor 10 yıl süre ile.

Sonra tescil belgesini nic.tr ye göndermeniz gerekmektedir.

Marka miras hakkı yoluyla sizden ailenize kalacak bir değerdir.

Markanızın kullanım hakkını kiralayabilirisiniz.

10 yıl sonra ise eğer devam edeceksiniz, yatırdığınız en son para olan 700 tl o zaman ne kadarsa onu yatıracak ve bi 10 yıl daha marka sizde kalacaktır.

Marka tescili yapmadan tpe.gov.tr marka bölümünde çevrimiçi hizmetlerde marka araştırmasından araştırma yapınız.

Coğrafi isimlerde sıkıntı çıkabiliyor. Aynı sektörde diğer firmalar hangi isimleri almış, onay almış mı filan araştırın.

Ben bu tecrübeleri kendim başvurarak eksik gedik gidererek öğrendim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.