Evet arkadaşlar, hep oturduğum yerde yemek yeyip spor yapmadığım için geçen gün tartıya çıktım ve 105 kiloya ulaştığımın farkına vardım.
Hemen bir diyet listesi hazırladım forumdan sinanksk kullanıcı adlı arkadaşın da desteği ile...
başlarda çok zorlanıyordum ama ben (ki benim gibi aranızda sabit kalan ve hareket etmeyen pek çok kişi olduğunu düşüyorum) zamanla yediklerime alışmaya başladım.
Şimdi bazen canım kaçamak yapmak istese bile aniden kendimi tutuyorum. Bir tane bisküvi bile yemedim fazladan.
Diyet saatlerine uyulduğu taktirde hayatı düzene sokuyor inanın başlaması çok zor değil. Zaten öyle bir hafta da 10 kilo verdiren uç nokta diyetlerden yapmıyorum.
Başlamayı düşünen arkadaşlar için anlatayım: ekmeği kestim, günde 5 dilim kepeklı ekmek yiyorum en fazla!
bol bol protein ağırlıklı besleniyorum hiç yağ tüketmiyorum. Tavuk fleto, beyaz peynir ve haşlanmış yumurta yiyorum. Tavuğu ve diğer et ürünlerini suda haşlıyorum.
Bol bol meyve yiyorum. Birde yulaf ezmesini light sütle yiyorum öğlenleri. İlk yediğimde nefret etmiştim. Yani açıkçası hayatım boyunca yediğim en lezzetsiz şey yulaf ezmesi fakat zamanla insan mecburiyetten alışıyor.
Su içiyorum iki litre kadar su içiyorum. Şekersiz çay içiyorum herhangi bir sınır koymadım. Öğlenleri ve akşama doğru yeşil çay içiyorum. Diyet yapabileceğime hiç inanmazdım. Ama isteyince oluyor yapmak isteyen yada düşünen arkadaşlar varsa yazabilirler.