Bunu inşaat sektöründe analiz ettim.Google keywords Tool'da Ortalama Ödemeyi 5.60 gösteren bir kelimeye ait reklam gösterimleri oluşturmak için, o kelime içerikli yazılar yazdım. Google üzerinden önce o kelime ile ilgili aramalar yapıp, Çerez oluşmasını sağladım. Sonra Google aramasıyla Kişileri kendi siteme yönlendirdim. ve Neredeyse Birebir Çıkan adsense reklamında TBM : 0.38 civarı geldi. Yani aslında %30 kısmı tamamen hikaye.
Adsense ve Adwords bir açık artırma sistemidir. Bu yüzden en yüksek ödemeyi, torbada ki diğer fiyatlar belirler.
Evet, aynen belirttiğiniz gibi. Normalde kimse zaten tıklama başına liralar ödemek istemez ama arama motoru reklamlarında rekabet çok yüksek fakat dönüşüm oranı da yüksek olduğu için sektörün kalitesine, her bir dönüşümde kazanacağı değerin büyüklüğüne göre CPC ler uçuyor. Adsense reklamlarının bulunduğu içerik ağında böyle bir rekabet çok fazla olmadığı için fiyatlar diplere düşüyor ama sizin siteyi özel olarak hedefleyen birisi olduğunda ancak yüksek rakamlar oluşabiliyor.