1 - Çok kelimelik içerik
Teknoloji sitelerimden bir tanesine 350 kelimelik yazılar girdim. SEO ya uygun özgün yazılar. Yazı başı ilk girildiği gün 20-30 hit 1 ay sonra 90-100 hit. Ziyaretçinin sitede kalma süresi : 40 sn (yazı uzun olduğundan çoğu okumadan çıkmış)
Diğer siteme 100 kelimelik resimli yazılar girildi. Yine aynı şekilde SEO ya uygun özgün yazılar. Yazı başı ilk girildiği gün 25-55 hit 1 ay sonra 120-130 hit. Ziyaretçinin sitede kalma süresi : 1dk 10sn
Buradan uzun yazılan makalelerin gereksiz , emek ve zaman kaybı olduğunu gördüm.
2 - Özgünlük
blogger blogda deneme yaptım.
1 adet özgün içerik girdim (200 kelime) : 18 hit
1 adet copy-paste içerik girdim (200 kelime) : 15 hit
1 adet spinlenmiş içerik girdim (200 kelime) : 22 hit
ve son olarak ilk 160 karakteri özgün (meta tag) diğer kısmı copy-paste içerik girdim : 20 hit
Hemen bir blogger açarak spama başlayabilirsiniz.
Wordpress 'de deneme yaptım :
1 adet özgün 200 kelime içerik >> google gibi getir >> index süresi 10dk
1 adet copy-paste içerik 200 kelime >> google gibi getir >> index süresi 8dk
3 - Backlink paketleri
Başından beri saçma bulduğum ama yapacak birşey de bilmediğimden aldığım bu paketlerin net olarak hiç bir hit artışı sağlamadığını 4 sitemde test ettim.
Backlink paketlerinden kastım :
5k backlink = 10 TL
100 forum,1000 edu, 3000 a class backlink, pr6-7-8-9 1000 backlink 20 tl tarzı satışlar.
4 - Tanıtım Yazısı/Link
İşe yaradığını 53. tanıtım yazısında görebildim. Bu 53 tanıtım yazısına verdiğim ücreti kazandım mı derseniz yarısını bile kazanamadım. Bunun yerine sağlam 4-5 siteden direk link almak daha mantıklı olduğunu gördüm.
5 - Tek link ile ilk sayfa
Aylık aranması 100bin olan kelimede sağlam siteden aldığım tek footer link ile ilk sayfaya geldim.
6 - Düzenli içerik girmek
Etkisini çok çok sonra gösterdi. Düzenli içerik girdiğimden mi yoksa tanıtım yazılarından dolayı mı orasını bilemiyorum 1 ay düzenli içerik girdim günde 5'er tane. 2 ay sonra hitler 2 kat arttı.
Sizin görüşlerininz nedir bu konuda ?