Basit hesapla bu tarz sisteme para verecek kullanıcı ayda en azından 2000-3000 civarı sayfa görüntülemesi yapıyordur ki ingilizce içerikli bir sitede 3000 görüntüleme sonucunda 10-30$' a arası kazançlar söz konusu olmaktadır.

Yani buradan şunu çıkarıyoruz aylık 1-3$ gibi bir para verildiği zaman 1 ay boyunca internette hiç bir adsense reklamını görmeyeceksin diye bir şey yok.

Tahminimce kullanıcılar en çok gezdikleri siteleri ekleyip bunlarda reklam görmek istemiyorum diyecekler ve o sitelerde bu paradan pay alacaklar. Ama günlük sayfa görüntülemeniz 100K veya üzeri değilse bu sistemden para kazanmayı beklemeyin çünkü kimse sitenizdeki reklamları görmek istemiyorum diye para vermeyecektir.

Sonuç olarak burada amaç sürekli ziyaretçisi olan ve günde yüzbinlerce sayfa görüntülemesi alıpta "alışkanlıktan dolayı" reklamlara tıklamayan kitleyi kazanca çevirmek. Yani adam zaten reklama tıklamıyor bari reklamı görmemesi için para alalım