Merhabalar yeni yeni domain ticareti işine girmek istiyorum ancak bu konuda yüzde yüz bilgili olduğum söylenemez. Domainlerle ilgili aklıma gelen soruları özellikle güvenlik kısmı ile ilgili olanları sizlere sormak istiyorum.

Forumda şuana dek yazılmış bu tarz konulardaki mesajları hızlı bir şekilde okumaya çalıştım. Üzerinden biraz zaman geçtiği için değişmeler yaşanmış olabilir bunları en güncel şekliyle sizlerden tekrar öğrenmek istiyorum.

Aklıma gelen soruları liste halinde aşağıda soracağım içlerinden bildikleriniz varsa cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer gerekli katılımı sağlayabilirsek ilk mesajımı tekrar düzenleyerek bunu bir soru-cevap rehberine de dönüştürebiliriz. Katkıda bulunanlara şimdiden teşekkürler.
* Domain satışı (transferi), domain alındıktan ne kadar süre sonra gerçekleşebilir ? Firma içi ve firmalar arası şeklinde bir ayrım var mıdır ?
- benim aklımda 2 ay geçmeli olarak kalmış ancak emin olmak için soruyorum.

* Satın aldığım domaininin yasal olmayan yollarla benim elimden alınması mümkün müdür ? Evetse, bunun yaşanmaması için ne gibi güvenlik önlemleri alınmalıdır ?

* Domaini ele geçirmeden onun değerini düşürecek işlemler yapılabilir mi ? (spama düşürme vs gibi) Bunlardan nasıl haberdar olunur, nasıl korunulur ?

* Alacağım domainleri ücretsiz hosting üzerinde örnek projeler veya tek sayfalık ilanlar şeklinde kullanmak istiyorum. Bu hosting firmalari güvenlik açısından bir sıkıntı yaratır mı ? Cevabınız evet ise bu işlerimi gerçekleştireceğim ücretli nasıl bir hosting paketinden yararlanmam gerekir ?

* Forumlarda düşen PR'li , alexa'lı domainler gibi başlıklar görüyorum bu sistem tam olarak nedir ? Tamamen silinip, sıfırdan reglenen bir domain önceki değerlerini korur mu ? İndexleri durur mu ?
-Evet ise avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
-Hayır ise bu ifadeler sadece aktif statüdeki domainlerin ticareti için mi kullanılmaktadır ?

* who.is bilgileri güvenlik açısından tehlike yaratır mı ? Şimdiye kadar sadece godaddy'den alışveriş yaptım orada bu bilgileri saklama gibi bir seçenek var bu seçeneğin bize getirisi nedir ? Neleri saklamak için kullanılır ?

* Alıcı ve satıcı, iki taraf içinde sorunsuz gerçekleşen bir domain satışından sonra iki taraf açısından da sorun yaratacak durumlar var mıdır ? Çözümleri nelerdir ?
- Şu başlıkta whois bilgilerinin alıcı tarafından değiştirilmeyip kötüye kullanılmasından bahsediliyordu mesela.
Biraz sınav soruları niteliğinde oldu belki ama gerçekten aklımı kurcalayan ve önemli olduğunu düşündüğüm sorular sordum arkadaşlar. Birer ikişer bilgi birikiminizi, tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.