hocam ben 1 km lik everest kullandım çok hassastır 200-300 metre lik mesafede bile zor görüyor ve ufak kıpırdatmada hemen farklı ağlar buluyor çok kullanılışlı bir sistem değil
Everest marka olanı bende kullanmıştım.Fakat bu adamların söylediği dış ortam için uygun olanı.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:56:21 -->-> Daha önceki mesaj 15:51:44 --
hocam bunun kesin cevabı olamaz.hani şu şekilde bu 36dbi demiş ama kesinlikle o kadar olduğunu düşünmüyorum bunlar şişirilmiş oranlar. en basitinden tplink profesyonel makinesi vardı bende 5210g . 25cm yüksekliği vardı yani o kadar büyük bir alet bile 12dbi antene sahipti. bu çin malları aşırı abartılı oluyor ve bırakın 2 kmyi , şehirde 200metre zor görürsünüz. en ufak bir duvar bile bunların alanını daraltacaktır. kaldı ki 2km gibi abartı bir rakamdan bahsediliyor.
ayrıca
şu linkteki anten 24dbi buna bakarak cihazdaki 36dbi'ın ne kadar abartı olduğunu kendiniz de görebilirsiniz.
Merhabalar...
Düşüncenize katılıyorum hocam.Benim yaşadığım yerde pek fazla bina yok.Kullanacağım ortam düz alan.Çok araştırdım ve kurulan antenin yanında modem veya point in de güçlü olması gerekiyormuş.Bende kaliteli bir anten ve adaptör arıyorum.Dediğiniz gibi arada duvar veya engel olursa çekme gücü sıfır olur.Benim ortam müsait olduğunu düşünüyorum.Yani 2 km yerine 1 km çekmesi bile yeter.Açıkcası önceden deneyen veya tecrübesi olan arkadaşlardan bu yüzden yardım istiyorum..