nuti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar, dağıtıcıyı kurdum sorun çözüldü ana modem 192.168.1.1 dağıtıcı ise 192.168.0.1
2 adet bilgisayar wirelles ile ana modeme 3 adet bilgisayar ise dağıtıcıya bağlı şimdi akınsoft ofismsn programı var ağ üzerinden mesajlaşılabiliyor. dağtıcıda olan bilgisayar msnde gözüküyor ama modeme bağlı olan bilgisayarlar gözükmüyor onlarda kendi aralarında gözüküyor. Bunun için modemde yapmamız gereken bişeyler varmı acaba
dediklerinizi doğrumu anladım bilmiyorum ama sanırım şunu anlatıyorsunuz modem ve wifi farklı ipleri dağıtıyor ama modemdeki bilgisayarlarla wifideki bilgisayarlar birbirleriyle haberleşmiyor.

Eğer böyle ise sorun haberleşmemesi çok normaldir yapmanız gereken konfigrasyon şu şekilde olmalı bu konfigrasyonu yapabilmek için modemler yeterli gelmeyebilir yeni çıkan modemler bi hayli özellik geliştirdiler bu özellik varmıdır bilmiyorum modemin içerisinde vlan oluşturman gerekiyor oluşturduğun vlan modemin 2 nolu portuna tanımlanması gerekiyor böylelikle modemden farklı bir ip dağıtmış oluyorsunuz daha sonra modem arayüzünde birbirleriyle haberleşmeleri için kurallar tanımlamak gerekiyor fakat bu anlattıklarımın hepsini ben firewall üzerinde yapabiliyorum modemde yapabileceğinizden emin değilim.

Bu yüzden daha kolay yöntem olan köprü modunu kullanın tek ip bloğu ile tüm bilgisayarlar internete çıksınlar.