4-5 tane araba aldı diyelim adam oturup müşterimi bekleyecek bunun için çevre en kritik nokta çevren yoksa bu iş zor.Ayrıca bunun için işletme kurmak zorunda işletme masraflarından haberiniz vardır umarım.
ben o örneği örnek olsun diye verdim illa git araba al kirala demedim bu bir. İkincisi bugun 4-5 arabayı bir rent a car versen al kardeşim bu arabaları kirala şu kadarı senin bu kadarı benim desen hiç bir şeyle uğraşmadan yine cebine para girer. Araç kiralamada çevre önemlidir lakin işlek bir yerde ufak bir dükkan ile kısa sürede o çevreyi yaparsın. Araç işinde çok para var bugun sermayem olsa düşünmez açarım bir rent a car.
Bugun en kötü bir araç günlük 50 TL modeline/markasına göre yükseliyor 5 araç olsa haftada 7 gün var 4 gün 5 araçta kiralansa ki rahat 4 gün kirada kalır 3 günde yatsa 50 TL den...
1 Araç 4 gün kirada 50 Tl'den = 4 gün sonu 200 TL
30 Günde 16 gün kiralansa ==> 800 TL Yapar
5 Arabada ==> 4.000 TL para yapar
en düşük 50 tl den hesapladık haftanın 3 günü yattığını varsaydık.
Bunun 2 bin tl sini masrafa git baba baba vergi, kira cart curt 2 bin tl kalır ki 2 bin aylık masrafı hayatta olmaz 200-300 tl kira ile ufak bir dükkan diğer masraflarıda 700 tl tutsun toplamda 1.000 tl yine kalır cebine her ay 3 bin tl
3 bin tl az paramı oturduğun yerden ? çalışmasına bile gerek kalmaz bu örnek illa araç üzerine yapıcak diye birşey yok ben sadece şahsi görüşümü belirttim bu ve buna benzer oturup düşünsem bin tane ticaret yolu bulurum benim şahsi fikrim ve arkadaşa tavsiyem eğer acil bir şekilde eve ihtiyaç duymuyorsa aldığı maaş dan ev kirasını vs çıkartınca geçim sıkıntısı yaşamıyorsa bu parayı 1 yılda ikiye katlar, krediye bulaşmaz üstüne evini alır üstüne 30-40 bin de cebine koyar.