Geçen gün konuya yazmıştım baya uzunca bir yazı ama sağolsun cloudflare yüzünden gitti hepsi ben de tekrar yazmadım..

şimdi stream2a atacak derken tam anlamadım ne demek istediğini sanırm stream diye kast ettin ama neyse önemli değil buradan çıkardığım sonuç internete bağımlı bir şeyin olması..

O halde neden şifreleme ile uğraşıyorsun ki? Bir veritabanın olsun ve ona web servisi/wcf ile ulaş, bu sayede çok daha güvenli bir sistem elde etmiş olursun. Şifreleme yapman gerektirecek bir durum nedir bilmiyorum ama db ile arada bir servis olursa şifrelemeye gerek kalmaz. Login olayı koyarsın, başarılı login olunca bir token key yollarsın, bununla sorgulamaları yaptırırsın v.s.

Onun dışında veritabanının yapısını bilmiyorum ama şifrelemede ilk olarak cpu önemlidir çünkü aritmetik işlem birimi (alu) oradadır. Elbette bellek de önemlidir ama çözülecek verinin boyutu çok fazla değilse bellek göz ardı edilebilir. Şifreleme türü ne kadar zorsa bu cpu yu daha çok zorlayacaktır.

İlla şifreleme yapmak istiyorsan noSQL çözümlerine bakabilirsin, metin tabanlı oldukları için eğer ilişkisel veritabanı/join gibi şeylerle işin olmayacaksa bir rdbms yerine kullanılabilir. Performans açısından key-value şeklinde saklayan bir nosql çözümü seçilebilir.

kolay gelsin