Yani sizin başarısızlığınızın nedeninin farklı nedenleride olabilir bunu araştırmadan bilemeyiz. Fakat ben alakadarlık ve erişilebilirlik üstüne odaklanıyorum tabi görmedende birşey diyemem. Bu kelimeleride aç dersen burda konuşulacak şeyler değil bence.Aslında hiçbir site %100 özgün olamaz. Bence %100 özgün olan bir sitenin hangi kategoriye dahil olduğu belki tespit edilir fakat düşük sinyal verir buda başarısızlığa neden olur. Düşünsenize bir site yapıyorsunuz tüm makeleriniz semantik açıdan sentaktik açındanda hepsi süper. Böyle site olmaz ya, arada bir boqtan şeylerde olması lazım bir sitede. Çünkü benzerlik gibi durumlar web ekonomisinin bir parçasıdır. Facebook çıkdıkdan sonra google plus çıkması gibi üstelik facebooktaki bir çok uygulamayıda kendi bünyesinde vermesi v.s.... Yani hep birileri birilerine benzemeye çalışır benzerler fakat farklılıklarıda olur. Büyük projelerdede durum hep gördüğünüz gibi böyledir. Birileri birilerine benzer fakat ufak farklılıklar vardır. İşte bu ufak farklılıklar tercih sebebi oluyor. Düşünsenize sosyal medyaya hitap edicek bir projeniz var ve siz bu projeye like beğenme gibi bir modul koymuyorsunuz

Olmaz kardeşim koycaksın onu insanların bir alışkanlığı var ve o alışkanlığı yeni evindede bulmak görmek ister. Atatürk hakkında bir siteniz varsa Atatürk'ün hayatınıda koymak zorundasınız. Umarım bu benzeme mevzusunu tam olarak bu yorumumda anlatabilmişimdir. Yani evet çok fazla özgün olmak sizi alakadarlıktan uzaklaştırabilir. Fakat sizin yaptığınız özgünlükle webde bir etki yarabiliyorsanız o farklı konudur.
Anladım hocam tam da duymak istediğim çalışmak istediğim yöntem bu diyebilirim. Anlattıklarınızdan katkılarınızdan dolayı size bir kez daha teşekkür ederek sizi daha fazla meşgul etmeyeyim