Benim mesajıma cevap olarak mı yazıldı arkadaşınkine mi tam olarak anlamadım ancak üstüme alındığım bazı noktalar hakkında cevap vereyim.
Öncelikle özgünlük konusundan bahsederken bizlerde genel düşüncenin olduğu gibi rewrite'ı esinlenmeyi özgün sayıyor olabiliriz ancak benim yapmaya ve anlatmaya çalıştığım hiçbir şekilde özgün içerik üretemiyorsam en kötü yabancı içerikte Türkçe olarak daha önce hiç konusu dahi açılmamış bir haberi okuyarak anadilimize çevirmek suretiyle bloguma içerik sağladığımı söylemeye çalışmaktı. -ki bu bana kalırsa kendi dilimiz için özgün bir içerik anlamı taşımaktadır daha fazlası zaten nasıl olabilirdi bilemiyorum gidip önce icatı yapıp sonra haberini yayınlamam gerekirdi sanıyorum ki.
İkinci bahsetmeye çalıştığım kısımda şuydu. Özgün olmak tabi ki belirli yüzdelerle benzer içeriğe sahip olmaktan her halükarda daha iyidir ancak yukarıda anlattığım gibi çalıştığınız zaman bir süre sonra yorulmaya başlıyorsunuz ve güncelliği sağlamak adına her gün en az bir makale girmeye çalışmak sizi yormaya başlıyor. Hal böyle olunca da motivasyon kayıpları yaşamaya başlıyorsunuz. Bu da ister istemez dolaylı yoldan siteyi olumsuz etkiliyor.
Sormak istediğim bu iş yükünü azaltarak yüzde yüz özgünlükten feragat ederek nasıl bir içerik sağlama yöntemine başvurmalıyız ?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:14:29 -->-> Daha önceki mesaj 18:57:58 --
Öncelikle çok teşekkürler hocam hem bu mesajda vakit ayırıp cevap yazdığınız hem tez ödevim gibi gördüğünüz blogum hakkındaki yorumlarınız hemde bir önceki arkadaşın vermiş olduğu makaleniz için benim için oldukça bilgilendirici yazılar oldu.
Öncelikle şunu belirteyim bahsettiğim blogu yaklaşık 1 sene önce kapattık bundaki en büyük etken ise bu kadar emek verip somut bir başarı sağlayamayınca yaşadığım motivasyon kayıpları en büyük etkendi. Tüm bunları o zamanlar konuşsaydık belki de devam etme kararı alırdım çünkü şuanda keşke kapatmasaydım dedim içimden bu yazdıklarınızdan sonra.
Bana göre blogun başarısız olmasındaki en büyük neden şuydu.
İçerik yönünden her ne kadar eşsiz ve kaliteli olsa da miktar açısından yetersiz kaldı. Şuanda tam hatırlayamıyorum ancak 35-40 civarı makale vardı diyebilirim.
Bunun dışında günlük hiti 300 civarında, sabit, çoğunluğu google üzerinden gelen günlük adsense kazancı 1 TL civarındaydı.
Siz tam başarısızlığı neye bağlıyorsunuz ? Son paragrafta bundan biraz bahsetmişsiniz ancak tam olarak algılayamadım ne olup bittiğini biraz daha açmanız mümkün mü ? Bahsettiğiniz paralı yöntemi de dinlemek isterim ilerideki projelerde yararlanabilmek adına.
Son olarak mesajlarınızdan yaptığım çıkarımı size söylemek ve doğru anlayıp anlamadığımı kontrol etmek istiyorum.
Anladığım kadarıyla (mesaj atan birkaç arkadaşında belirttiği gibi) başka sitelere benzemekte benzememek kadar önemli değil mi ? Yani Haplo hocamızın dediği cümle '' önce hedeflediğin kelimede çıkanlarla benzeşeceksin sonra da üste çıkmak için farklılaşacaksın '' tam olarak bunu anlatıyor gibi geldi bana ve sizin ona cevabınız.
Eğer durum bu şekilde bu tamda benim istediğim sistem. Hem %100 özgün olmak için uğraşmamıza gerek yok. -ki bu içerik sağlarken motivasyonumu kaybetmemde ki en büyük sorundu. Ayrıca kendimizi üretmeye yeni bir şeyler yazmaya hazır hissettiğimizde açacağımız farklı konularla diğerlerinden farklılaşıp daha iyi bir konum almayı başarabiliriz.