Merhaba arkadaşlar, ben şuan meslek yüksek okulunda 2.sınıf da öğrenim görüyorum. Fakat okul bitecek gibi değil, bu sene de gidip gelecek sene açıköğretime gideyim diyorum. Veya iki üniversiteyi de aynı anda okuyabilir miyim? Geçen sene ki ygs sınavından 160 puan filan almıştım, bazı bölümler de en düşük limit 140 diyor, bu puan geçerli olur mu halen? Yoksa bu sene tekrar mı sınava girmek zorundayım.
Açıköğretim de 4 yıllık fakültelerden hangisine ne şekilde girebilirim, bölüm sözel ve kolay bitirilebilir olması lazım. Bölüm sorun değil mezun olunca o işi yapmayacağım. Sadece diploma olsun yeter yani.
aöf için barajı açsanız yetiyordu eskiden şu an bilmiyom.normalde ben 4 yıllık okul mezunuyum ve aöf e sınavsız kayıt oldum.4 yıllık bir ünide okumakta olan veya mezun olan birin aöf e doğrudan sınavsız giriş yapabiliyor2 yıllık bir üniversite için geçerlimi bilmiyorum bir araştırın
https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/basv...niversite.aspx
iki üniversiteyi aynı anda okuyabilirsiniz.hatta yeni çıkan bir yönetmeliğe göre bazı derslerden muaf olabiliyorsunuz