Özgünlük konusu ile ilgili
aLKaDraZ hocamın birkaç tespitini okumuştum.
İstersen bir göz at:
https://www.r10.net/google-optimizasy...post1067143080 Şimdi benim elimde bazı uygulamalar var. Örnek vermek gerekirse iki sayfa arasındaki text bazında benzerlik ölçümünü algoritmik olarak yapan bir uygulamadan bahsediyorum. Bu sayede makaleler arası benzerlik oranını tespit edebiliyorum.Hemde matematiksel açıdan. Yani bu sayede X sitesi Y sitesinin kopyasıdır diyebiliyorum..
Bu sistem sayfalara 0 ila 1 arasında not verir. Eğer bir sayfaya 1.00 veriyorsa bu %100 benzerlik demektir. Kimi sayfaya 0.67 -0.85 v.s. bir çok değer alabiliyor.
İncelediğim bir çok keywordde rakiplerin hepsi birbirine benziyor. Hatta bazı kategoriler özellikle ürün satışı veya tek ürüne odaklı sitelerde bu oran 0.98 gördüğüm bile oldu. Yani tamamen benzerler kopyalar. Bu konuda çok uzun süredir çalışmalarım oldu.
Bende tüm seocuların söylediği gibi yazdığım makalelerde özgünlüğe dikkat eden birisiyim. Sistemin doğruluğu ölçmek yani google sıralama algoritmasında ipucları aramak için denemeler yaptım. Bu denemeleri yaparken tüm rakiplerin benzerlik oranları çıkardım. Ve benim eklediğim makale diğerleri ile tamamen alakasız bir benzerlik olmuştu.Yani güya özgündü. Ama aranan keywordle alakalı idi.
Örnek vermek gerekirse benim sayfamın ilk 10 la arasındaki benzerlik oranı şuydu
1. 0.23
2. 0.25
3 0.30
v.s. maximum benzerlik 0.36 idi.
Bu denemeler alt sayfalar için yapıldı tabiki. Rekabet çok fazla değildi. Fakat başarısız oldu. Daha sonra bende benzerlik oranını artdırmaya karar verdim. Yani kopyaya doğru gidiyoruz Benzerlik oranlarını 0,85 e kadar çıkardım. Ve sayfa başarı sağladı. Şok şok şok İşte bunları bu denemeler sayesinde biliyorum. Bir keywordle alakalı olabilmek için diğerlerinede benzemek gerekiyor içeriksel açıdan.Burayı karıştırmayın içeriksel açıdan
Yani burdan bir makalenin sınıflandırıldığını, kümenlediğini, özellik çıkarımını, ilişki çıkarımını anladım. Aralarında bir ilişki olmak zorunda.
Yani şunu demek istiyorum aslında sizin özgünlük kavramı dediğiniz şey çok farklı bir algoritma üstüne kurulu. Madem sayfalar kategorilendiriliyor kümeleniyor v.s. Sitelerinde kategorisel açıdan değerlendirilmesi gerekir.
Yani bir video sitesi ile içerik portalını bir tutmanız saçmadır. Bir ürün satışı yapan site ile r10.net İ bir değerlendirmeniz mantıksızdır.Velasıl her kategorinin özgünlük kavramı farklıdır. Bunu 300 kelime veya 800 kelime ile sınıflandırmak özgünlük kavramına ve algoritmasına yakışmaz. Çok daha derindir.
Ve bu algoritma üstüne algoritma var. Örnek vermek gerekirse tamamen kopya tamamen hacklink siteler var. O biçimde sıralama elde etmiştir. Kullanıcı algoritmaları, içerik algoritmaları, zamanlama algoritmaları v.s. bir çok algoritma denenerek karar veriliyor. Siz hacklink yapmış olsanız bile başarı sağlayabilirsiniz. Siz kopya içerik yapıpda başarı sağlayabilirsiniz. Bu tür örnekler mevcut. İşte bu sitelerin neden başarılı olduklarını tespit ederseniz bazı ipucları elde edersiniz.[
Bu konularda bana yol gösterici birkaç öneride bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler