Bu gece başıma gelen talihsiz bir "işveren" görüşmemi paylaşmak isterim. Gerçekten çok komik bir olay. Eline biraz para geçmiş ne oldum delisi bir arkadaş ve işveren pozisyonunda olup karşısındaki kişiyi köpeği yapabileceğini zanneden saçmalık ötesi sohbetine doyum olmadı.

Arkadaş beni skype üzerinden eklemiş ve bir iş için görüşmek istedi. "Bir iş" diyorum çünkü 1 saat konuştuk ancak iş ile ilgili hiçbir detay vermedi.

Sorular sormak istediğini söyledi. "İşveren" olarak hakkıdır, buyrun dedim. En normal sorusundan "Daha önce neler yapıyordun bahsedermisin?" en saçma sorusuna "koltuğun, masan rahatmı? " kadar hepsine cevap verdim. Ancak benim de iş ile ilgili detay istediğim bütün soruları geçiştirdi. "O kolay ya kafana takma" gibi cevaplar verdi. Daha sonra benim artık ısrarla iş ile ilgili bilgi istemem karşın sesli görüşelim dedi. Saat gecenin 4ü. Burası iyi hocam böyle devam edelim dedim. Bu tavrından dolayı 1 saat hiçbir şekilde iş ile ilgili bilgi vermemesine karşın biraz uyuz oldum açıkçası. Kim olsa aynı şeyi düşünürdü diye düşünüyorum. İş için birini ekleyeceksiniz, karşısınızdakinin seceresini isteyeceksiniz ama iş ile ilgili tek detay vermeyeceksiniz. "İşveren"miş arkadaş ama daha nasıl olunur bilmiyor.

Şöyle bir iş ilanı yoktur herhalde "Bu ilanla ilgili bilgi veremiyoruz ama siz başvurun bizim her sorumuza da eksiksiz cevap verin sonra öğrenirsiniz"

Ve komik kısım;

Daha sonra benim terslememe karşın arkadaş benimle çalışamayacağını söyledi (zaten benim öyle bir isteğim hiç olmadı)

Ve başladı,
*ben aylık 35bin kazanıyorum
*çok büyük fırsatı kaçırdın.
*sen benimle uğraşacaksın, ben seninle değil (ki bu laf zaten arkadaşın ne olduğunu ortaya koyuyor)
*maddi açıdan hayatının dönüm noktası olabilirdi.
ve en son bu anı unutmamam ve bana ders olması için Google Adsense reklamından gelen tomarla 200tl lik para görselini gönderdi

Arkadaşım bu konuyu okursan şunu bil istiyorum. Ben 30 yaşındayım, oturmuş bir karakterim var ve bunu senin gibi tiplerin saçma teklifleriyle değiştirecek değilim. Sana görüşme sırasında hiçbir saygısızlık yapmadım. Şu yazdıklarından ders çıkarılabilecek, düzgün olan en ufak birşey göremiyorum. İnsanlara tomarla paranı göstererek neyin dersini verebileceğini sanıyorsun? Ben hayatımı tomarla para kazanma üzerine değil, düzgün işlerle hak ettiğim kadar kazanmak üzerine kurdum. Senin tüm hayatın para üzerine kurulmuş, belli ki kölesi olmuşsun. 3 kuruşla insanları istediğin gibi yönetebileceğini düşünüyorsun muhtemelen ama gördüğün gibi bu bazen sana ters tepebiliyor. Komik duruma düştüğünün farkında bile değilsin. Ne işin ne de paran beni zerre ilgilendirmiyor. Ben adam gibi çalışır doğru düzgün kazanırım rahat ol. Ne oldum delisi insanların vereceği fırsatlarla iş yapmam. Umarım yaptığın terbiyesizliği düşünür sen biraz ders çıkartırsın. Başkalarıyla da bu tavırda konuşup kendini daha fazla komik duruma düşürme.