Merhabalar şimdiye kadar açtığım bloglarda daima %100 özgün oldum. Hiçbir şey yazamadığım zaman en kötü yabancı bir kaynaktaki haberi okuyup Türkçe'ye çevirerek siteye yazdım. Hatta çoğu zaman o makalenin benzeri benim blogum dışında Türkçe olarak hiçbir sitede yer almadı. Ancak bu gerçekten zor bir süreç ve devamlılık sağlamakta gerçekten çok zorlanıyorum.
Tüm bunları yapmamın sebebi her yerde okuduğumuz özgün olun özgün olursanız google sizi çok sever gibi yazılardı.
Şimdiye kadar bu strateji ile pek başarılı olduğum söylenemez. Bu okuduğum yazılar bende öyle bir algı yarattı ki bir tane bile alıntı içerik, benzer konu yayınlayamadım. Ve geçtiğimiz yıllarda kısa sürede sadece 2-3 civarı makale ile google'da teknolojik aletler kelime grubunda ilk sıraya çıkma başarısı gösterebildim onun dışında ilk sayfada olan bir kelimem yoktu ne yazık ki. (şimdi nasıl bilmiyorum ancak o zaman o kelime grubunda neredeyse hiç site yoktu zaten. Ne kadar başarı sayılır orası meçhul)
Hal böyle olunca bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünmeye başladım. Yanlışlıktan kasıt tabi ki %100 özgün olunursa diğerine göre çok daha fazla avantaj sağlıyor olabilir ancak bu yöntem bana göre bir süre sonra aşırı zorlaştığı için çalışmayı yavaşlatan bir unsur olup siteyi dolaylı yoldan olumsuz etkilemeye başlıyor.
Tüm bunların ışığında alıntı, kopya ve benzer içerikli sitelerin nasıl işlediğini merak ediyorum ? Haber siteleri, film,dizi siteleri, resim galeri siteleri vs gibi.
Öte yandan kendi blogumda bu iş yükünü azaltacak başkaları tarafından yazılan telif hakkı konusunda sıkıntı yaratmayan makalelerden nasıl ve ne kadarından yararlanabileceğimi öğrenmek istiyorum. (ilk sorunun cevabı dolaylı olarak bu soruda da bana/bize yol gösterebilir.)
Bu konularda bana yol gösterici birkaç öneride bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Dipnot: önceki sitelerimdeki başarısızlıklardan bahsetmiştim bu bloglarda 35-40 civarında özgün 300-400 kelime civarında makale vardı. 1 yıl açık kaldı ve motivasyon kayıpları yaşanmasından dolayı (içerik üretmekteki zorluklar) ara ara içerik üretildi.