Diabolist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Açtığımız site üzerinde geçirilin sürenin SEO açısından önemli olduğunu biliyorum.. Ziyaretçinin sitede uzun süre gezmesi ve kalması + puan olarak yansıyor..

Peki Google bunu nasıl algılıyor? Analytics kullanmıyorsak bunu çözebiliyor mu? Neye göre + veya - veriyor?
Tabi ki çözebilir. Bkz. test siteleri
Ziyaretçilerin "sitenizde ortalama kaç sayfa gezdikleri, kaç saniye kaldıkları" vb. gibi bilgileri de görebilirsiniz. Onlar bile bu kadarını yapabiliyorsa, Google daha kompleksini yapar, işi bu.

Ziyaretçinin "Sayfada Geçirdiği Süre" Sitenize Nasıl Yansır?

Ortalama değerler üzerinden baktığımızda Türk okuyucusu saniyede 2 kelime okur (ortalama 15 karaktere falan denk gelir)

Web sitenize eklediğiniz bir makaleye ilişkin bu hesaplamayı yapın.
Sonra analitik bölümüne ve ilgili makalenize ilişkin istatistiki bilgilere bakın.
Eğer okunma süresi, çıkardığınız sürenin altındaysa (ağırlıklı ortalaması); Genel eğilim olarak yazınız beğenilmemiş, ya da doyurucu değildir anlamına gelir.

Şimdi bu formülün aynısının çok daha gelişmişinin Google tarafından yapıldığını düşünün.
Sonra kendi kendinize sorun: Google neden diğer sitedeki o açıklamayı benim açıklamamdan önce çıkartıyor?

Şimdide sıcak bir örnek verelim;
Bu yazdıklarımın bağımsız bir web sayfasında olduğunu varsayın.
Eğer ziyaretçilerin bu sayfada kalma süresi 90 saniyenin çok çok altındaysa, bunun tek anlamı vardır; Yazınızı okumuyorlar.
Sonra süreyi iyice inceleyin ve yazınızı okumayı nerede kestiklerini anlayın ve yazdığınız metni tekrar revize edin. Eğer her şeyi doğru yapmışsanız, ilerleyen süreçte, o sayfadaki ortalama kalma süreniz yükselecek, ve tabi ki bu, size + yönde etki edecektir. (Tabi iş bununla bitmiyor, ben sadece "süre" konusunu işledim)

Deneyin, göreceksiniz

Sevgiler
.