Selamlar,
Bir siteye ait 2 farklı dil seçeneği oluşturmam gerekiyor. Türkçe kurulumunu tamamladım.
2. Wordpress sistemi kurmak yerine "qTranslate" isimli programı öneriyorlar. Henüz denemedim, fakat işe yarar gibi.
Sayfaların çevirisini yapabiliyoruz, burada bir sorum yok. Farklı menüler de kullanabiliyoruz sanırım.
Asıl sorum: revolution slider kullanıyorum sitede. Türkçe / İngilizce 2 farklı slider ekleme imkanım olacak mı? Olacak ise nasıl?
Eğer olmayacak ise nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Teşekkürler.
Az önce 3 dilli bir site bitirmiş ve multilingual wp sitelerinden çok çekmiş biri olarak hemen cevaplayayım.
Öncelikle qtranslate iyidir de güncellemeleri geç gelir onun yerine
mqtranslate pluginini kullanın. Bu da qtranslate üzerinden geliştirilmiştir. Görüntüleri aynı.
mqtranslate (qtranslate) slugları çevirmez, yani Türkçe
site.com/ornek, İngilizce
site.com/en/ornek gibi olur url yapısı. Bunu düzenlemek içinde
qtranslate slug eklentisini kullanabilirsiniz.
Ancak qtranslate iyidir dedik ama, tüm farklı dil içeriklerini aynı post datasında tutar ve explode ederek gösterir. İlerde dil değişikliklerinde sıkıntı çıkabilir, ayrıca başka bazı sorunlarda çıkartabiliyor. Örneğin bir keresinde başıma gelen olayda kesinlikle yazıyı kaydetmiyordu qtranslate aktif olduğu zaman.
Alternatif olarak polylang önerebilirim.
Gelelim slider işine, tecrübelerim sonunda slider eklentilerini kullanmayı bıraktım. Slide'lar için custom post type tanımlayıp oradaki bilgileri kullanıyorum. Yani her slide bir post oluyor. Çevirileri de qtranslate veya kullandığınız eklenti üzerinden yapıyorsunuz yine.
WP ve kod bilginiz mevcutsa kolayca çözebilirsiniz.