Merhabalar,
Şu anda e-ticaret sitemiz bir sunucu firmasından almış olduğumuz VPS paketinde bulunuyor. Daha önce bir hosting üzerinde yer alırken sırf hız problemleri sebebi ile başka bir firmadan almış olduğumuz VPS sunucuya taşıdık. Lakin hız konusundaki performansı hostinge nazaran daha da kötü bir sonuç verdi.
E-Ticaret sitemizin henüz 7 aylık bir mazisi var. Bizim için önemli olan bazı kelimelerde nispeten 2. sayfalara kadar gelmişken şimdilerde aşağılara doğru inmeye başladı ve ben bunu sitenin zaman zaman çok yavaşlaması ve hatta hiç açılmaması gibi durumlara bağlıyorum.
Bir başka sunucu firmasından VDS paketi almaya karar verdim. Dün ödemesini de gerçekleştirdim. Gece saatlerinde aktif olacağını belirttiler lakin sonrasında bu sabah saatlerinde disk sorunu yaşadıklarını ve bu sebeple de bugün öğlenden sonra kurulacağını belirttiler. Peki, bunda da bir sorun yok. Lakin saat kaç gibi kurulur diye bir destek talebi gönderdim. Saatlerdir mailime dönüş olmadığı gibi telefonlarında da uzun uzun beklemenin dışında bir kişi ile iletişim sağlayamadım. Firma ismi telaffuz etmek istemiyorum lakin R10'da kendileri hakkında olumsuz bir geri dönüş yapılmamış, aksine kullanan 8-10 yorumcu olumlu görüş belirtmiş!!!
Bu kadar detaydan sonra ben neler istiyorum?
* Belirttikleri mesai saatleri içerisinde telefon açtığımda ilk sıradasınız dediği halde 15 dakika telefonda fon müziği dinletmeyecek,
* 7/24 e-mail ile destek verebilecek (Natro firması ile uzun seneler çalışınca 7/24 telefon desteği de iyi olur diyeceğim lakin bu çok da mühim değil. Bu arada neden Natro'yu tercih etmiyorsun diye siz sormadan ben söyleyeyim. Bu sıralarda hostinglerinde aşırı yavaşlama problemi var. Diğer sitelerimden biliyorum. Bu sebeple alternatif firma arıyorum.)
* Panelde oluşturulan destek taleplerini saatlerce yanıtsız bırakmayacak, en azından ilk 1 saat içerisinde yanıt verebilecek)
İstediğim VDS Özellikleri nelerdir?
E-Ticaret sitemizi kararlı şekilde çalıştıracak ve müşterilerimiz sayfaları hızlı bir şekilde gezebilmeli.
Ben şu konfigürasyonu düşündüm lakin çok bilgim olmadığı için tavsiyelere de açığım.
* 4 Gb Ram
* 40 Gb SSD Disk
* 2 CPU (İşlemci hız değerleri dikkate alınarak CPU sayısı değişkenlik gösterebilir)
* CPanel (Mevcut VPS'de Plesk Panel var. CPanelin performansa etkisi olup olmadığını bilmiyorum. Daha geniş bir software desteği olduğu söyleniyor. Bu sebeple talep ediyorum. Tavsiyelere açığım.)
* 1Gb Bağlantı hızı (Mevcut VPS Pakette 100 Mbit desteği var ve arttırılamıyor)
* Şu anda günlük 100-150 arası tekil hitimiz var. Ne kadar trafik ihtiyacımız olur Bunu siz hesaplayın lütfen. Çünkü zamanla tekil hit sayısı da artacaktır ve trafik sınırı sıkıntısı yaşamak istemiyoruz.
Yukarıda belirtmiş olduğum isteklerim doğrultusunda sunucu firmalarından geri dönüş rica ediyorum. Web site adresimizi isteyen firmalara PM ile göndereceğim.
Teşekkür ederim.