Sol taraftaki alt dişlerimden bir tanesine bu güne kadar hep dolgu yapılıyordu. Bi ay falan oluyor dolgu etkisini kaybetmiş olacakki dişimdeki oyukluğu hissedebiliyordum. Neyse geçenlerde yemekten sonra diş fırçalamaya gittiğimde dişin kenarı kırıldı durup dururken. Ufak bi parça kırıldı ama kenarından. Bu önümüzdeki hafta gidicem gerçi doktora ama bu diş tekrar dolguyla kurtarılabilir mi ? Yoksa kırık kenarda olduğu için dolgu falan tutmazmı? Çekilmesi mi gerekir? Çok arkada değil diş, ön tarafta olduğu için çekilirse kötü bi görüntü olcak o yüzden pek çekilmesinide istemiyorum açıkçası. Burdan çok fazla bişey söylemenizi beklemiyorum ama olabilecek şeyleri söylerseniz en azından az çok fikir sahibi olurum.
Bir de dişlerimin arası seyrek. Yani aralarında boşluklar var hep. Eksik bi dişim yok ama araları açık. 3-4 yıl önce annem için bi diş doktorunu gitmiştik, orda doktor benim dişlerime de öyle gelişi güzel bi bakmıştı. Dediği şey 5-6 yıl sonra dişlerini yaptırmak için gelceksin bana oldu. Şuan genel olarak bi sıkıntım yok dişlerimle alakalı ama bu dişler arasındaki açıklık için ileride ciddi bi sorun yaşamadan önlem almak mümkünmüdür? O günden sonra çok kez gittim diş doktorunu ama bu konuda herhangi bi uyarı olmadı yada bişey söyleyen olmadı. Sadece şikayetçi olduğum dişle ilgilenildi o kadar. Doktora gittiğimde onu da bi söylemem gerekiyor sanırım. Size sorum ise dediğim gibi bu seyreklik düzeltilebilirmi ? Eskisi gibi olur mu dişlerim?
Şimdiden teşekkürler.. Hem cevabınız, hem de faydalı bi konuyla bizlere önerilerde bulunup yardımcı olduğunuz için..