Google 2008 yılında adobe ile anlaşmasını bitirdi. Neydi bu anlaşma flash web siteleri ve action script. O yıllarda ne kadar action script uzmanı var ise şu anda işsizler. Bu 1
Google 2011 yılında seo sisteminide off etti. Şu an ben seo uzmanıyım ben optimizasyon uzmanıyım diyen herkes (2014 itibari ile kesin konuşuyorum) DOLANDIRICIDIR.
Bildiğiniz gibi google artık sadece ve sadece özgün içeriklere ve taklit olmayan kelime ve cümle haznelerini indexliyor. Ha bu arkadaşlar takdire şayan bir olay gerçekleştirmişler tebrik ediyorum. Lakin bu memlekette Ferdi Tayfur var (Misal haber sitesisiniz ve bunların botuyla hurriyet.com.tr den haber çektiniz) ) iken hiç kimse Aydoğan Tayfur (Bu da sizin siteniz oluyor) ) dinlemez misali ve çok kaba örneği ile yola çıkarak. Siz alemi cihan botları kullanıp alemi cihan veritabanınızı doldurun. Sadece doldurmakla ve şişirmekle avunup kalacaksınız. Çünkü google yüzünüze bile bakmaz. Bu arkadaşların sisteminden hit bazında hiç bir daim yararlanamacağınız sirkülasyon için harcayacağınız vakit ve botlarını çalıştırıp veritabanlarınızı ve hostinglerinizi şişirmek yerine. websitenizin title kısmına misal Barack Obama dead yazsanız metayada 3-5 bu bağlamda anahtar kelime yerleştirseniz. Görün bakın sitenizin hitini.
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali şimdi alabildiğine sözlü saldırıya maruz kalacam biliyorum. Ama olsun üst düzey bir yazılımcı olarak kullanıcıları bilgilendirmek görevi hissettim. Yoksa amacım işinizi baltalamak değil kesinlikle. Dediğim gibi takdire şayan iş yapmışsınız. Bu yaptığınız 6 sene önce müthiş işe yarardı.Lakin günümüzde artık bunlar boş beleş işler. BY