Arkadaşım gözlük kullanmayan kişilerin göz numaralarının artacağını söylemen burada insanları yanlış yönlendirmen oluyor.
Unutma gözlük tedavi edici birşey değildir. Gözlüğünü amacı gözlerin daha iyi görmesini sağlamaktadır.
Bizim doktorlarımız nasıl bol keseden antibiyotik dağıtıyorsa her gözünde hafif birşey olana gözlük yazıyor.
Gözlerinizi gözlüğe bağımlı hale getirmeyin. Dr.William Bates Horatio Gözlük kullanımının göz tembelliğine neden olduğuyla ilgili bir araştırması var. Bu araştırma içinde detaylı bir şekilde anlatıyor. Ve söylüyor Gözlük taktığınızda göz kaslarınız daha az kullanıldıkları için zayıflar buda göz ilerlemesine sebep olur.
Doktorlar gözü düşük numaraları olan kişilere zaten gözlüğü sürekli değil ara ara kullanmasını söyler.
kimseyi yanlış yönlendirmiyorum , her mesajımda yazdığımda doktora muayine olunması gerektiğini yazdım
Gözlüklüğü , göz kusurları olanlar kullanır , uzak veya yakını göremeyen veya farklı problemleri olanlar , normal görüş seviyesinde görmek için kullanırlar.
Normal görüş seviyesinde görmenin göz kaslarını nasıl tembelleştirdiğini anlamadım da duymadımda. Yıllardır gözlük kullanıyorum. Hiç bir doktor bu söylediklerinizi iletmiyor.Googledan okuduklarınız ile yorum yapmayın rica ederim.
Neyse bu iş uzar gider , herkesin doktor gözetiminde hareket etmesini öneririm. İyi günler.