corpixx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gözlük kullanmak göz numarasının ilerlemesini durdurmaz. Gözlük sadece gözün daha iyi görmesini sağlar.
Her konuda muhalefet etmene gerek yok.
Gözlük kullanıp göz numarası ilerleyen tonlarca insan vardır. Bunu herhangi bir doktora sorarsan sana söyleyebilir.
Göz numarası düşük olan kişilerin çok fazla gözlük kullanılması önerilmiyor yani ara ara takmak gerekiyor bunu doktorlar söylüyor bağımlısı haline getirirsen ilerletirsin. Konu sahibi de ilerlediğini belirtiyor.
Şimdi sen çıkıp ben duydum insanların gözlük kullanmaması göz numaranızın artmasına neden oluyor demen insanları yanlış yönlendirmen oluyor.

Burada gözlük kullan yada kullanma demek yerine denilebilecek en mantıklı cevap şudur.
Göz hassas bir organımızdır lütfen bunu ciddiye alın kendi doktorunuzla bu durumu konuşun ne zaman takılması gerektiği hakkında bilgi almak gerekiyor.

Kulaktan duyma bilgiyle yazıp , doğruyu yazınca muhalefet ayaklarına girmeyin

Sağdan soldan duyduğunuzu doktorlar söylüyormuş gibi yazmayın insanları kendinize güldürmeyin.

Gözlük kullanırsan göz numaran büyür diye bir şey yok. Her insanda göz dokuları farklıdır. Öyle doktorlar şöyle söylüyor böyle söylüyor olaylarına girmeyin.
Gözlük bir aksesuar değil tıbbi gerekliliktir. İnsanların gözleri , gözlük kullandıkları için bozulmaz veya artmaz. Göz kusurlarının ilerlemesinin bir sürü nedeni var , şöyle öneriyorlar böyle öneriyorlar diye yönlendimeyin.

Konuyu okuyan herkese tavsiyem , bir doktora gitmeden sağdan soldan duyduklarınız ile veya yazılanlara göre hareket etmeyin. Gözler her insanda farklıdır. Röntgen çekilmeden , tansiyon ölçümü yapılmadan veya ışık duyarlılığınıza bakılmadan göz kusurlarının nedeni veya tedavisi kestirilemez.

Ne benim yazdıklarıma ne de yukarıda yazılanlara göre hareket etmeyin.