insanları yanlış yönlendirmeyin.
Bende gözlük kullanıyorum.Göz bozukluğunda bir sürü etken var. Bunun astigmatı var , göz kuruluğu var , iç hastalıklardan oluşan bozukluklar var.
Öyle birinden duydum , sende yap demek ; sadece zarar verir.
Gözlük kullanmak istemiyorsanız, lens kullanabilirsiniz veya lazer operasyonlardan birini yaptırıp göz kusurunuzu düzeltebilirsiniz.
Bunun dışında , yanlış gözlük numarası kullanmak veya hiç kullanmamak göz numaranızın artmasına neden olur.
Gözlük kullanmak göz numarasının ilerlemesini durdurmaz. Gözlük sadece gözün daha iyi görmesini sağlar.
Her konuda muhalefet etmene gerek yok.
Gözlük kullanıp göz numarası ilerleyen tonlarca insan vardır. Bunu herhangi bir doktora sorarsan sana söyleyebilir.
Göz numarası düşük olan kişilerin çok fazla gözlük kullanılması önerilmiyor yani ara ara takmak gerekiyor bunu doktorlar söylüyor bağımlısı haline getirirsen ilerletirsin. Konu sahibi de ilerlediğini belirtiyor.
Şimdi sen çıkıp ben duydum insanların gözlük kullanmaması göz numaranızın artmasına neden oluyor demen insanları yanlış yönlendirmen oluyor.
Burada gözlük kullan yada kullanma demek yerine denilebilecek en mantıklı cevap şudur.
Göz hassas bir organımızdır lütfen bunu ciddiye alın kendi doktorunuzla bu durumu konuşun ne zaman takılması gerektiği hakkında bilgi almak gerekiyor.