ANA SİTE
1.KATMAN
1.site com 2.site.com 3.site.com 4.site.com
2.KATMAN
1.blog.wordpress 2.blog.blogspot 3.blog.wordpress 4.blog.tumblr 5.blog.blogspot
Genel olarak böyle bir şey yapabiliriz. Linkleri alttan yukarıya doğru vermek en mantıklısı. Ama bu bazen değişebilir. Ayrıca 1.katmanda ve 2. katmanda yer alan siteleri kendi aralarında linkleyebilirsiniz.
İlave olarak 1. katmandaki sitelere dışarıdan tanıtım yazısıyla destekleyebilirsiniz. 2. katmandakilere tanıtım yazısı gerekmez. Onlara forum, profil, imleme gibi linkler genellikle yeterli olur.
Yukarıda örnek olarak verdiğim site sayıları görecelidir. Ana sitenizin hangi sektörde hangi kelimeler için çalıştığına göre değişir. İhtiyaca göre artırabilir ya da eksiltebilirsiniz.
Çok zorlu bir sektörde 1. katmanın üzerine belki 2-3 sitelik başka bir katman da ilave edebilirsiniz. Ya da 2. katmanın altına 3. bir katman. Bu tamamen bütçe, zaman ve diğer olanaklara göre değişir.
Bununla beraber, ana site için de ihtiyaca göre bazı çalışmalar yapılabilir. Örneğin Dmoz gibi kaliteli dizinlere ekletebilir veya wikipedia gibi yerlerden alabiliyorsanız link alabilirsiniz. Zordur ama rakip sitelerin kafada yer alanlarından bulabilirseniz tanıtım yazıları da olabilir.
Genel mantığı anlatmaya çalıştım. İlave edilebilecek çok şeyler daha vardır.
Yalnız; bu tür bir link inşasını kurarken çok dikkatli olmanız gerekir. Google yakalar ve spam olarak düşünürse tüm emekler bir çırpıda boşa gidebilir.