Doğrudur.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:00:33 -->-> Daha önceki mesaj 12:59:37 --
Mobil imzaya gerek yok. Ben tc kimlik no ile almıştım ( 2 yıl önce )
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:05:49 -->-> Daha önceki mesaj 13:00:33 --
Mobil imza veya e-imza gerekli. En kolayı gidip hattınızın bulunduğu bir şubeye mobil imza almak. 1-2 gün içerisinde aktif oluyor. Turkcell için 5 TL aylık. Ortalama diğerleri içinde bu şekilde.
Turkcell ile garanti şubesinden en kolay ve çabuk bir şekilde alınabiliyor. Bu sayede 160 TL - 20 TL (çevrimiçi başvuru indirimi ile) 140 TL'ye marka başvurusu yaparak başvuru belgesini alıp nic.tr ye başvuru belgesini ve sorumlu belgesini imzalayıp gönderiyorsunuz.
140 TL + 25 TL = 165 TL ile marka başvurusu ve com.tr domaininizi almış oluyorsunuz. Dilerseniz tescil kararı çıktığında 8-10 ay sonra vergi dairesine yatıracağınız harç ile markanızı koruma altına alabiliyorsunuz.
sadece 140 tl değil yalnız. marka tescil edilince size belge yolluyorlar. o belge için ben 500 tl civarında para ödedim. bu zorunlu.
marka kategorisine göre ödeme yapıyorsunuz. ben 3 kategori seçmiştim. 500 tl civarında ödemiştim.
şu an tam hatırlamıyorum rakamları. 2 sene önceydi. yani 140 tl ile bitmiyor. onu demek istiyorum.
bence tpe.gov.tr sitesini inceleyin. sorularınızın tüm yanıtları orada.
aracıya gerek kalmadan herkes kendi başvurusunu yapabilir.
iyi günler