TC Tarihinin en kapsamlı af paketi geldi şu anda uygulamada Nisan 2015'e kadar. O paketin içinde bile bu Gss sadece faizleri silindi ve yapılandırma çıktı. Bu affın babası zaten. 4 bin tl borcu olan biri bin tl ödeyecek geçmiş borcu silinecekbundan sonrada her ay 45 tl ödeyecek ve sağlık sigortası olacak. Hastaneye ilaca para vermeyecek. Ben hastaneye gitmiyorum gibi bir gerekçe kabul edilmiyor zorunlu sağlık sigortası bu. Gss den kaçmanınn tek yolu başka bir sosyal güvencen olacak. Yoksa paşa paşa alacaklar o paraları. TC Tarihinin en kapsamlı affı geldi bu affedilmedi millet harıl harıl yapılandırma için kuyruklarda kendini kandırma af çıktı bunun affı bu kadar. Yasal olarakta tekrar af çıkmaz artık. Tamam ister öde ister ödeme? Ama burda milletin kafasını karıştırıp onlarında başlarına bela açma.
GSS Yapılandırma isteyen arkadaşlar;
Bağlı bulunduğunuz ilin/ilçenin sosyal dayanışma vakfına gidiyorsunuz ve gelir tostu formunu dolduruyorsunuz. O formun yanında bir adet kimlik fotokopisi ile birlikte oradaki görevliye teslim ediyorsunuz. 15-20 gün içinde işlemler sonuçlandırılıyor. Ve geliriniz düşük ise 2 yıllık borcunuz 45 tlden hesaplanıyor ayrıca faizlerde siliniyor.
Öğrenci iseniz (üniversite) 25 yaşını geçmemişseniz borcunuzun tamamı siliniyor.
Eğer lise öğrencisiyseniz 20 yaşına kadar yine borcunuzun tamamı siliniyor.
Eğer geliriniz hiç yoksa gideriniz üzerinden hesaplanıyor. Gelirim yok dediğiniz zaman gideriniz hesaplandığında misal 500tl gideriniz varsa otomatik olarak 500 tl geliriniz var kabul ediliyor. Ve onun üzerinden borçlandırılıyorsunuz. Eğer gerçekten sefalet içerisinde iseniz içecek sigara bile bulamıyorsanız o zaman bunu forma aynen iletin yoksulluk kapsamına alınıp hem borçlarınız siliniyor hem aylık prim ödemeden sağlık sigortanız oluyor hem de kömür yiyecek elbise gibi yardım almaya başlıyorsunuz.
Madem boşa harcıyacak paranız var ödeyin yarın birgün şu hizmeti bu hizmeti deyip yine soygun yapsınlar onlarıda ödeyin herkes kuzu kuzu ödesin çok zenginiz ya onlarda oh ne güzel ya böyle ödeyen oldukça daha çok soyarız desinler.Ödemiyorum ödemeyen arkadaşlara da hak veriyorum siz ödeyin lafım yok ben o kadar zengin değilim.