@ertan2002, seninde bildiğin gibi algoritma programlamanın temelidir, programcıya izleyeceği yolu en ince ayrıntısına kadar gösterir. İşin en başından en sonuna kadar gideceğin yolları ve mantığı gösterir. Bana göre bunu oturtmuş adam düzgün kod yazar ve adam gibi database çıkartır, çünkü neye ihtiyacı olduğunu bilir. O iki satır kod yazamaz dediğin kişilerin çoğu yazmaya başladığında a buda lazım bunu ekliyim, aa bunu da unutmuşum bunu da ekliyim diye diye spagetti kodu yazar, ne oop kalır ne başka birşey. Yani yola çıkarken bir haritaya ihtiyacın vardır ve önceden gideceğin yolları gözden geçirirsin. Yolun yarısını gidip yanlış yolda olduğunu görüp iş işten geçtikten sonra doğru yola girmenin bence çok anlamı yok.
Okullarda da zaten bu nedenle algoritma dersleri hep 1.sınıftadır. Bazıları C, bazıları Pascal bazıları da direk java ile veriyor. Zaten o dersi maksimum 2 kere de geçemiyorsanız hemen bölüm değiştirin hiç zaman kaybetmeyin.
Ben 2001'de başladım okula, 2006'ya kadar C dersi ile verildi yeni öğrencilere.

Kitapların hepsinde uygulama için projeler ve örnekler mevcut. Bunları yapmayacak ve sadece okuyacaksa zaten vay haline.
Sonraki aşama da zaten yapacağı projelerle tecrübe kazanacaktır.