@rob33n, katılmıyorum hocam bu konuda. Algoritma öyle öğrenilecek bir şey değil yani bunu kitaptan okuyarak yapamazsın. Uygulama yapa yapa öğrenirsin,deneye yanıla, sonuçları görerek öğrenirsin. Algoritma sadece çözüme gidiş yoludur. Bu da tecrübeyle oluşan bir şey. Kitapla öğrenilecek bir şey değil. Ben y.dışında algoritma dersini aldım orada her şey c++ üzerinden gidiyordu mesela. türkiye de nasıl gösteriyorlar bilmiyorum ama bu işi uygulamaya dökmek şart. Yoksa algoritmalar diye kitap alıp okumak çok saçma..

Seni tenzih ederek söylüyorum, bilen bilmeyen bir çok kişinin ağzında bu laf. İki satır kod yazamaz algoritma öğrenmeden olmaz bu iş derler. Ne alakası var? Ben yazılıma bireysel çabalarımla başladım, kitapla öğrendim kendimi geliştirdim. Eskiden imkanlar çok daha kısıtlıydı. Ve sonra akademik eğitimini aldım hala da alıyorum en iyi hocalardan.. Ama her şey bir bilgi birikimi, tecrübeyle oluşuyor bence. Adam kod yazmadan ona istediğin kadar anlat, soyut şeylerle uğraşmak farklı bir şey, görerek öğrenmek farklı bir şey. Türkiye de sınıfımda öğrenciler vardı, hocanın yazdığı kodları deftere geçirip ezberliyorlardı mantığını böyle öğreniyorlardı Oysa bunları yazsalar ve sonuçlarını görseler, sonra bir değişkeni değiştirip yine sonuçlarını gözlemleseler o zaman algoritma denilen hayali şeyi anlarlardı.. Bu sebepten dolayı ki o adamlar yazılımcılık yapamıyorlar şimdi