bu sadece bir varsayım. ancak şöyle birkaç şekilde düşündüğümde mantıklı olabiliyor:
* muhtemelen siteniz yenidir, birkaç kişi ya giriyor ya girmiyordur. sitelerimde google analytics kodu da her zaman olur. google ziyaretçileri takip ediyor, eğilimlerini takip ediyorsa, sizin siteye girmeniz, ardından adminden yazınızı yayımlamanız, ardından sitede yazının nasıl göründüğüne bakmanız, varsa değişiklik yapmanız ve siteyle bir nevi ilgilenmeniz artı bir değer değil midir? varsa bir sorun düzeltmeniz ve bunları yaparkende google'ın sizi takip etmesi bir artı mıdır? bana göre artıdır.
* otomatik yayımlamayı google tespit edebilir mi? siteye giriş yok, sitede kullanıcı yok. yazı yayımlanmış siteye hiç bakılmamış. demekki yazılar otomatik yayımlanıyor! ya da otomatik yayımlayanlar her güne belli sayıda, her gün belli bir saat içinde yayım yapıyor. bu da otomatik olduğunun bir göstergesi değilmi! bana göre öyle. bu nedenle yazıları otomatik yayımlatacaksam bile saatlerini farklılaştırırım. belli bir zaman aralığı ya da belli bir düzeni olmamasına dikkat ederim.
otomatik yayımlama yaptığımda pek bir faydasını görmüyorum diye düşünüyorum. bu nedenle kendi sitelerimde zamanlama yapmak yerine kendim ekleme yapıyorum. bu şekilde daha faydalı olduğuna inanıyorum.
Dakik iş yapmak iyidir bence.Dediğiniz gibi hergün aynı saatte yayınlansa bile bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Hatta aksine faydalı olur.Kaldı ki aynı saatte eklense bile yazılar hemen indexlenmeyebilir.