bunla ilgili güzel bir yazı yazmıştım 5 sene önce ama silinmiş maalesef..
kısacası senin için şöyle özetleyeyim
C dili şart değil ama üniversite eğitimlerinde genelde C ile öğretilerek bu işe başlanır, ama biz java ile başlamıştık (nasa da çalışmış bir hocadan aldım dersi), buradaki amaç da zaten programlama dillerinin temelini öğrenmek, benim bilgim vardı zaten ama bir çok kişi için bu çok önemli. Çünkü ileride yazılımcı olup olamayacağına o ilk temas etki ediyor.
kendi başına öğrenebilirsin ama C ile kendi başına başlamak ne kadar doğru bilmiyorum, takıldığını sorabilmen gerek. Ben hiç yazılım kursuna gitmedim ama öyle bir düşüncen varsa C ve Sistem Programcıları derneğinin başlangıç kurslarına göz atabilrsin. Alanında cidden çok iyi hocaların olduğunu biliyorum. En basitinden kaan aslan bile yeter, aykut taşdelen v.s.
C ile başlayıp zorlukları görünce pes etmeyeceksen o şekil başlarsın sonra %100 nesneye yönelimli bir dil ile devam edebilirsin. Türkiye piyasasında genelde .net ya da java hakim. C/C++ ı sadece özel, donanıma yakın işlerde kullanıyorlar. Yoksa onlardan bir muhasebe programı yazmanı kimse beklemez. Mobil yazılım da çok popüler ona da yönelebilirsin..
İngilizce konusuna gelince, bana göre ingilizce bilmeyen bir yazılımcı olamaz. Çünkü yazılımcı dediğin kişi kendini sürekli geliştirmek zorunda, yeni teknolojiler çıkarken ingilizce olarak yayınlanıyor dökümantasyonları, bunların türkçe kitap olarak çıkması ya da makaleler v.s. 1-2 yılı bulabiliyor, o zamana kadar da atı alan üsküdar'ı geçmiş olabiliyor.
Yazılım öğrenmek için şart değil ama ilk başlarda kolaylık sağlar. Ayrıca ileri seviyeye geçtiğinde, karşılaştığın sorunlar için ingilizce kaynaklara başvurmak zorundasın çünkü bu konularla ilgili maalesef türkçe kaynak yok. O yüzden tavsiyem ingilizceyi iyi öğrenmen.. İş hayatında da gerekli olabilecek bir şey. Bir kursa gitmeni tavsiye ederim.. Bu bir süreç işidir bir an da olmasını da bekleme.. Yazılım ile ingilizce nasıl öğrenirsin anlayamadım.. Oyun oynayarak öğrenenler var ama ne derece? ve yazılım ile öğrenilecek bir şey değil bu. Antalyada garsonluk yapanlara sorsan en az 10 dil biliyor ama gramer bilmeden çarpık cümleler kuruyor buna da "bilmek" diyor

o duruma düşmemek için eğitimine önem ver.
Yabancı ülkede yaşadığım için zaten ingilizce benim için anadil gibi oldu, çünkü iletişim için ona ihtiyaç duyuyorum, bunun haricinde maalesef avrupa da ingilizce bilmek yetmiyor.O yüzden başka diller de öğreniyorum..
Yani demek istiyorum ki, gözünde çok büyütme bazı şeyleri, 10 yıl boyunca okulda ingilizce gösterilip de hala konuşamayan bir milletiz çünkü pratik yok, ezberci bir eğitim v.s. Ama elin adamları aşmış bunu 3-4 dil konuşuyorlar anadilleri gibi. Biz ülke olarak daha ingilizceyi bile aşamadık maalesef. Sonuçta hala 3. dünya ülkesi olarak işlem görüyoruz vize prosedürlerinde.
Neyse yapacağın çok iş var ve bir an önce başla..

)
kolay gelsin