Geçen 1 haftanın sonunda benimde site iyi gitti diyebilirim. Bende hergün olmak şartı ile ekleyebildiğim kadar içerik ekliyorum.
Henüz daha reklam koymadım. Fakat wp için bir reklam filtreleme sistemi yaptım. Bu ileride işime yarayacak çünkü adsenseyi riske atmak istemiyorum.
Örneğin atıyorum ileride jartiyer modellerini tanıtırsam ve içinde görsel kullanmak istersem bu adsense için sıkıntı olmaktan çıkacak... Çünkü o sayfalarda reklam gösterilmeyecek. Böylelikle içerik ile ilgili bir kısıtlamam da bulunmayacak. Bu aslında basit olarak bakkalların taktiğine benziyor. Gazete ve sigaradan kar oranları çok azdır. Ama asıl amaç müşteri çekmektir. Benimkiside o misal.
Sitedeki Facebook yorum kısmını moderatör olarak bağladım. Bu iyi çünkü saçma sapan yorumlardan kurtulmuş oldum.
Ayrıca
şuradaki eklentiyi alıp responsive share butonları ekledim. Bu eklenti aynı zamanda hangi sayfa ne kadar paylaşım almış vs bu gibi raporları sunuyor. Bence oldukça kullanışlı.
Bu arada Google Drive CDN de deneme imkanım oldu. Açıkçası benim dedicated makinam 1 gbit çıkışlı olduğu için ne abd ne avrupa testlerinde gerek ping gerek yanıt süresi gibi konularda pek değişen birşey olmadı. Ayrıca benim sitenin genel boyutu günlük 10k dan fazla istek yapacağı için ücretsiz kısmı pek işime yaramazdı.
Fakat hostinginiz kötü ve küçük bir wordpress siteniz var ise google cdn kullanabilirsiniz. Hostinginize bağlı olarak %80e kadar hız artışı sağlayabilirsiniz. Belirttiğim plugin i de
buraya tıklayarak alabilirsiniz.
Site hitleri yavaş yavaş artıyordu fakat dün ne olduysa biraz düşüşe geçti. Bugünde dünden çok farklı değil gibi. Bakalım gidişat ne olacak...
Buyrun analytic bilgileri;