Cin'lerinde ışık hızına yakın bir hızda hareket ettiği söyleniyor. Geçmişi görebilmelerinin sebebi şayet bu ise uzayda zaman algısı buna benzer birşey olabilir. Copy/paste örnek vermektense bu linki incelerseniz Albert Einstein'ın verdiği örnekle durumu daha iyi anlayabilirsiniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzayzaman
Farklı bir bir bakış açısıyla bakmama sebep olduğunuz için teşekkür ederim. Bu konuyu şöyle düşünürdüm hep "Zaten heryerde oldukları için ve bir birleri ile iletişimleri güçlü oldukları için sorulan geçmiş sorularını hemen cevaplayabiliyorlar." ama uzaya çıkıp hareket edebiliyorlar mı? Neden olmasın.
1960 li yillarin bilimkurgularini izleyin. scottie beni isinla diye kolundaki saatle konusan kaptan kirk, lazer silahlari, kaptani ile konusan seyir bilgisayarlari. bugun siri ile konusyorsun, bilgisayarlaf ne konustugunu anlayip yaziya dokuyor. yakandaki bluetooth un dugmesine basip ayse deyip amerikadaki sevgilinle konusmaya baslayabiliyorsun, amerikan sava gemilerine ilk lazer silahlari takildi henuz munarebede kullanilmadi. bilim ivmelenerek ilerler. geometrik artiyor. 1950 lerde bugunku islemci teknolojisi hayal edilemiyordu, simdi atom duzeyinde kuantum bilgisayarlar hayal edilebiliyor modellenebiliyor.
bu dunyada milyar sene vaktimiz yok. bir kac milyon yilda bir kuresel felaketler buyuk yokoluslara neden oluyor. bir an once alternatif yasam alani ve sekilleri bulmamiz lazim. bir kac yuz yil icinde bugun bili kurgu olan seyler gercek olacak. bilgisayarlarin akillanmasi gibi genetin bilimi insan zekasini arttiracak gelismelere kavusacak 100 yil icinde. teknoloji ve gelisme ile zeka ve bilim de hizlanarak ilerleyecek, hep ayni hizda kalmayacak. bugun smartphone kullananlarin kac tanesi nikia 8110 kullanirken bugunleri hayal edebiliyordu?
Mısır döneminde yapılan inşaa ve teknolojinin son bulduğu gibi olacak yani. (benim fikrim)
Bu arada konuyu büyük bir zevkle okuyorum, birçok şeyi anlamasam da gerçekten keyif aldığım bir konu oldu. uzun zamandır forumda böyle keyif aldığım bir konu açılmamıştı